algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Schachtschneider: «La protecció de la integritat de l'estat no es pot imposar contra el dret a l'autodeterminació»

Karl Albrecht Schachtschneider, Especialista en Dret Constitucional, Dret Internacional i Dret europeu, va ser un dels protagonistes del simposi organitzat conjuntament pel Cercle Mallorquí de Negocis i el Grup de Recerca Ciutadania Cultural de la UIB, que es va celebrar aquest passat divendres a Palma.

Schachtschneider és autor de més de 250 articles i 35 llibres científics. Ha defensat nombrosos casos dahacvant del prestigiós Bundesverfassungsgericht (L'Alt Tribunal alemany). Màxima autoritat europea en el procés d'independència de Kosovo.

Schachtschneider presentà el seu treball sobre la relació entre les normes peremptòries de Dret Internacional amb categoria de ius cogens, entre les quals s'hi troba el dret a l'autodeterminació, amb d'altres normes de caràcter regional (com, per exemple, el dret comunitari) o estatal (a nivell constitucional): «La sobirania no és cap dret fonamental dels ciutadans o del poble, sinó la seva mateixa llibertat. Troba la seva protecció en els drets polítics fonamentals, particularment, el dret a la llibertat i a la democràcia», explicà el professor alemany.

Schachtschneider també explicà que «La protecció de la integritat de l'estat no es pot imposar contra el dret a l'autodeterminació del dret internacional. D'una banda, això és conseqüència de la preeminència del dret internacional, segons es desprèn en base al monisme revertit, és a dir a la llibertat del poble que ha reconegut el dret internacional i l'ha adoptat com el seu dret propi. D'altra banda, es desprèn de la llibertat de les pròpies persones que, abans que cap altre cosa , tenen el dret de construir elles mateixes l'estat en el que volen viure. Així doncs, el dret d'autodeterminació del poble desplaça el dret a la integritat de l'estat».

La part final de la conferència la dedicà a parlar de la pertinença a la UE dels Estats Secessionaris i repassà una sèrie de raons per les quals, un nou estat català romandria a la Unió Europea i no en podria ser exclosa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 6 anys

El Mundo es el Mundo, con la credibilidad que cada uno considere, según su ideología. y el Sr.Karl Albretch Schachtschneider es el Sr.Schachtschneider, reconocido racista y xenófobo alemán.No hace falta que lo diga El Mundo. Hay otras fuentes de información.

Valoració:2menosmas
Per spainispain, fa mes de 6 anys

El mundo, molta credibilitat no té.
Veig als gonelles molts preocupats quan els desmunten el seu castell de cartes.

Valoració:2menosmas
Per Alexander, fa mes de 6 anys

I no explica per què es ciutadans lliures d'un Estat tenim dret a romandre en ell en contra de líders autoritaris que defensen sa creació d'un nou Estat per seguir beneficiant-se des poble sense una supervisió estatal?

Me fa empegueir pensar que aquestes coses estiguin passant en es segle XXI i no ja que passin, sinó que hi hagi periodisme encoratjador de s'odi i des populisme més demagog incapaç de pensar per si mateix. Me fa empegueir veure com es polítics nacionalistes riuen des poble, i que es periodisme en lloc de combatre-ho, lo quin seria una de ses seves feines, la una an es club dets enganats.

Pareix irònic que venja s'extrema dreta a Espanya a donar lliçons sobre drets humans, i no me referesc an es fet que de consells sobre drets humans, sinó an es fet que aquests consells es mateixos que va seguir una persona an es seu país fa ja quasi uns 100 anys.

Valoració:-1menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

Lo he leído e invito a todos los lectores a leerlo. Algo más que extrema derecha. Y lo invitan Soler y su cuadrilla independentista.

Valoració:4menosmas
Per leed, fa mes de 6 anys

Leed un artículo de opinión, de uno que vive en Alemania, sobre este elemento, aparecido en El Mundo, de hoy. Leedlo y sabréis más cosas.

Valoració:0menosmas
Per ¿?, fa mes de 6 anys

¿Qui li ha dit que venguis?

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente