muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

La continuïtat de la vaga indefinida de docents se sotmetrà a votació la pròxima setmana

Han passat dos anys i mig des de la convocatòria de la vaga indefinida de docents que començà el 16 de setembre de 2013. I en aquest inici d'any, el moviment que va ser l'oposició més gran a les polítiques del Govern Bauzà vol sotmetre a votació la continuïtat de la vaga, seguint amb els acords presos a la darrera Assemblea de Docents del 14 de desembre.

Els docents han fet aquest anunci en un mateix comunicat en què enumeren els èxits assolits durant aquests anys de lluita. Recorden que «amb l'inici de la vaga, a més de la il·lusió i la unitat que es va generar, es va impulsar una lluita de tota la comunitat educativa». Consideren que «les tres setmanes de vaga de setembre i octubre de 2013 van ser un torcebraç sense precedents en la història actual de les Illes Balears». Un torcebraç que quedà en taules, però els docents en sortiren sense fissures i amb una de les majors mostres de solidaritat que es recorden: la caixa de resistència.

El col·lectiu recorda que arran de la vaga indefinida, la política del Govern Bauzà en matèria educativa va haver de canviar: no hi va haver decret de convivència, no es va desenvolupar la Llei de símbols, no es va poder seguir retallant encara més les plantilles, el TIL va ser boicotejat a les escoles i instituts i es van boicotejar les primeres avaluacions LOMQE a primària.

I en aquesta cronologia de la vaga també hi ha hagut acció en el moment de canvi polític. Els docents afirmen que «se'ns recomanava estotjar les camisetes verdes. Sort que no ho vam fer, perquè aviat veuríem quina era la velocitat del canvi en educació: una LOMQE que es va implantar a secundària d'acord al guió establert pel PP i un acord March de pròrroga de les retallades que va ser rebutjat per votació als centres».

Malgrat el nou Govern presidit per Francina Armengol, es presentava una proposta de pressupost educatiu per a 2016 insuficient pels docents i allunyat de les expectatives generades pels programes electorals dels partits del Govern. Però a darrera hora, amb una nova crida a la vaga, l'Assemblea va generar un nou procés negociador que va ser exitós. A partir d'ara el 30% dels doblers que arribin a les arques de la comunitat fora del pressupost aniran a educació, especialment per atendre la massificació a les aules i els suports educatius.

Arribats a aquestes altures del conflicte educatiu, amb els canvis de context des de fa dos anys i mig, amb algunes de les reivindicacions assolides i amb el cansament acumulat d'un moviment tan fort durant tant de temps, a la darrera assemblea es va plantejar la necessitat d'un canvi d'estratègia, que s'hauria de desenvolupar sense la vaga indefinida.

D'aquesta manera, l'Assemblea ha acordat que, ja entrat el 2016, es tornaran a posar les urnes als centres per valorar la continuïtat o no continuïtat de la convocatòria de la vaga indefinida. Les urnes es posaran els dies 10 i 11 als centres de les quatre illes que s'organitzin per participar en aquesta nova consulta. La metodologia serà calcada de la que es va emprar per sotmetre a valoració l'impopular acord March. El que sí que canviarà serà la pregunta. En aquesta ocasió es demanarà directament «Consideres que s'ha de desconvocar la vaga indefinida iniciada el 16 de setembre de 2013?». Les respostes tancades seran «Sí» o «No».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Puixdemon, fa mes de 5 anys

Vaga!? quina vaga?

Valoració:0menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

Esta votación es el precio que tuvo que pagar el comité de marionetas del simulavagues al conseller, por haberles salvado del ridículo descomunal de la última huelga convocada por el comité de vaga de la asamblea sin contar con los centros y que no iba a seguir nadie.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris