algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

«Les polítiques aplicades per lluitar contra la violència domèstica no funcionen»

Minut de silenci celebrat al Consolat de Mar. Arxiu UH

L’executiva de MÉS per Mallorca es reunia ahir dimarts per tal d’elaborar una resolució en relació a l’assassinat de Lise Jane Little a Calvià ocorregut el passat dissabte 23. La trobada servia per fer arribar el rebuig i la condemna de l’assassinat comès i alhora es feia saber que «les polítiques que s’han fet fins ara en relació a la violència domèstica no funcionen».

Segons els ecosobiranistes, el fet de començar l’any 2016 amb 7 dones assassinades demostra que les polítiques actuals «no han aturat aquesta xacra ni canvien estereotips». Per això recorden que des de les institucions públiques «s'han de desenvolupar tots aquells aspectes de preventius i educacionals que recull la legislació vigent per tal de fer possible un canvi en les relacions basades en el respecte, la igualtat i la llibertat».

L’executiva considera que «cal reconèixer l'estat d'excepció del que implica la violència de gènere, i que ens ho prenguem com una vertadera qüestió d'estat». Proposen una reunió urgent entre totes les institucions involucrades i agents socials, amb un paquet de mesures i compromisos concrets, que visibilitzin la violència de gènere com un problema que cal atendre d'arrel, amb polítiques adreçades no sols a l'atenció de les dones, sinó a canviar els rols masclistes dels homes.

Demanen també que la nova Llei d'Igualtat «reculli, prevengui i sancioni tota forma o expressió de violència contra les dones». A més, creuen que es fa necessari combatre els estereotips sexistes amb el desenvolupament dels currículums escolars a les Illes Balears basats en la coeducació.

Per tot això, «treballar amb els mitjans de comunicació i agències de publicitat un codi deontològic que eviti els missatges i imatges masclistes a la premsa i els mitjans audiovisuals» suposa una passa clau per canviar aquesta tendència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No hi ha dret, fa mes de 5 anys

Aquí s´escriu en Català! Els que entren aquí per imposar-nos el Castellà son els que volen imposar-se per la força. I a més per escriure dois sense cap interés.

I ningú parla de mer.a més que el que en va untat. Me referesc que tot lo dia amollau la paraula feixista, quan tots sabem de quin bàndol eren o son els feixistes.

Valoració:0menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

Per Arruix!, :

Bueno te contestaré una vez..no sea que té quedes traumatizado.
No ves que con esa postura tuya, fascista, dictatorial, eres un fanátcio del pancatalanismo?
Tengo el derecho de escribir, en las dos formas lingüísticas de esta nación, España, , que sí, somos nación, y no la invención catalanista.

Ala ...listo ja has perdut

Valoració:0menosmas
Per Arruix!, fa mes de 5 anys

Escriu en Català o ves-te´n a escriure a un altre diari en Castellà, que en hi ha molts. Aquest és un espai per llegir i escriure en Català.

Valoració:1menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

Para Fora d´es sembrat!, :

Lo que és un atentado es lo que tu dices, aparte de reirte de un tema muy serio. Tu talante es el de toda ideología neofascista, es decir, para que lo entiendas, dictadura franquista y nazi.

la violencia de género debe ser respondida en cualquier lengua, sea de donde sea...las vícitimas, hombres, mujeres y niños lo exigen....

Valoració:0menosmas
Per Fora d´es sembrat!, fa mes de 5 anys

Això que fa aquest tal llorens també és violència. Violència d´escriptura, violència lingüística, violència social i també violència masclista, per tot el que diu.
Aquest no es un espai per escriure en Castellà ni tampoc per trepitjar als dames.
Ves a la Ultima Hora a escriure, que hi son tots els teus.

Valoració:3menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

D.E.P...por la niña. La realidad, es que sigue sin haber un remedio a esta lacra. Como persona, quiero que se termine cualquier tipo de violencia en la familia, de hombre a mujer, de mujer a hombre, y sobre todo hacia niños. No se dió tanta notoriedad a la mujer que lanzó por la ventana a dos de sus hijos, no se da notoriedad al asesinato de hombres a mano de sus exparejas, no se da notoriedad al maltrato en familias homosexuales. Exceptuando las mujeres, que tienen todo el apoyo de la legislación, nadie más cuenta, con , juzgados de violencia de géneroi, nadie más cuenta con casas de acogida, nadie más cuenta con ayudas económicas, nadie más puede ir a la policia y por el simple hecho de declrarar alguien va preso, como mínimo 24 horas. Luchemos todos juntos contra esta lacra ...

Al que se dice llamar BAH..ets molt curtot.....

Valoració:0menosmas
Per BAH!, fa mes de 5 anys

No he llegit això que diu el de baix, però la veritat és que aquest totxo escrit en Foraster fa mal efecte.

Valoració:0menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

Pero es que alguien creía que una ley, por cierto, hecha por el infame zapatero y su cuadrilla de feminazis, que , ya no sólo atenta contra un derecho humano, sino también que atenta contra el derecho fundamental de nuestra constitución, es decir, la presunción de inocencia, pero que con esta ley bárbara, sólo se consigue que muchos hombres sean detenidos por denuncias falsas, sin derecho a la defensa, y teniendo que demostrar su inocencia, por la sola denuncia de su expareja?.
No podemos pretender que una pey, feminista, ( sino, hagan esta prueba, llamen al 016 y digan que un hermano suyo está siendo maltratado por su mujer, a ver que le contestan.), espero que lo puedan escribir, y dejemos de ser hipócritas. Si queremos eliminar esta lacra, no és sólo una problema del maltrato a la mujer, y que conste que rechazo todo tipo de violencia de género, pero también la que se hace hacia el hombre por parte de sus exparejas, que haberlas? las hay, pero como esta infame ley no permite denunciar a la mujer por maltrato no hay datos que puedan identificar a las mujeres que maltratan, usan esta ley para beneficio propio, y que dejan a a una persona, sin haber sido declarada culpable, en la indigencia, con el estigma de maltratador y en la calle. No podemos seguir permitiendo que haya una ley que solo ampare a una parte de la familia, ni todo hombre es maltratador ni todo maltreatador es hombre, ya está bien de hipocresia, ya está bien de culpar siempre al mismo. El año pasado, hubo 29 hombres muertos a manos de sus expareja mujeres, mujeres que mataron a sus hijos, pero se las disculpa porque estaban con una depresión, mujeres que usan esta injusta ley para sacar provecho legal en las separaciones, pero lo peor, es que los jueces, los abogados son conocedores de estas acitutdes, son conocedores de las denuncias falsas, pero no se atreven ha hacer nada, porque serían el acoso de las feminazis. Si queremos, de verdad, erradicar esta lacra, maltrato de género, es decir, de hombre a mujer y de mujer a hombre, leyes más justas, y soluciones integrales.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris