nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

La sessió del Parlament d'aquest dimarts, marcada per les propostes sobre normalització lingüística

El Parlament celebra aquest dimarts un ple extraordinari per debatre i votar la presa en consideració d'una proposició de llei perquè el català sigui un requisit necessari per treballar a l'administració pública, en lloc de ser considerat només un mèrit. A més, una nova diputada autonòmica del PP, Tania Marí, prendrà possessió del càrrec substituint José Vicente Marí, elegit per al Congrés en els passats comicis de desembre.    

Finalment, la sessió també debatrà i votarà una proposició de llei del PI de modificació de la Llei 3/1986, de normalització lingüística. Aquests tres seran els únics punts de l'ordre del dia per aquest ple extraordinari que començarà a les 10.00 hores.    

La iniciativa legislativa per exigir el català com a requisit, que modificarà una llei de 2007, ha estat presentada conjuntament per PSIB, MÉS, Podem i Gent per Formentera (GxF).    

La proposta cerca «recuperar i fomentar l'ús del català en la funció pública» i dotar aquesta llengua d'oficialitat real al costat del castellà». La modificació es tramita per la via d'urgència perquè es pugui incorporar el requisit en els propers processos de selecció. El text també defineix el nivell de català requerit, les possibles excepcions i altres casos, com la intermobilitat administrativa, en la qual el personal funcionari procedent d'altres administracions públiques que obtingui destinació en un lloc de treball de l'administració autonòmica que no pugui acreditar el nivell mínim exigit de català queda obligat a assolir-lo i acreditar-lo. 

D'altra banda, el ple també debatrà el dictamen de la Comissió de Cultura, Educació i Esports de la Proposició de Llei presentada per El PI relativa a normalització lingüística.

Aquesta modificació persegueix «fer efectiu l'ús progressiu i normal de la llengua catalana en l'àmbit oficial i administratiu» i canvia alguns aspectes de la llei 3/2007, la mateixa que es veurà previsiblement modificada per la proposta de PSIB, MÉS, Podem i GxF, per «recuperar el pacte» de la llei de 1986, deixant sense efecte la modificació de Bauzá.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 5 anys

És gairebé increïble que per mor d´uns fanàtics i heretges culturals, que se van infiltrar a la política i arribaren al poder, ara hagem de tornar començar de bell nou.
Però començarem totes les vegades que faci falta. Per això no vos preocupeu.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris