algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El PP reclama ara el consens lingüístic que va rompre la legislatura passada

La portaveu del Grup Parlamentari del PP, Marga Prohens, ha afirmat aquest dilluns que el Govern està «obsessionat amb els funcionaris i el català», i que l'única cosa que fa és «derogar tot el que el PP va aprovar». Així han coincidit a assenyalar-ho tant Prohens com la diputada Núria Riera en referència al ple extraordinari que tindrà lloc aquest dimarts per debatre i votar la presa en consideració d'una proposició de llei perquè el català sigui un requisit per a accedir a l'Administració pública, en lloc de ser considerat únicament un mèrit, i la proposta, presentada per El PI, de reforma de la Llei de normalització lingüística.

Prohens ha lamentat que es faci una sessió plenària extraordinària per tractar aquestes qüestions i, en canvi, la presidenta del Govern, Francina Armengol, «s'hagi negat a comparèixer de manera extraordinària per a explicar la 'decretada' de mesures urbanístiques que es va aprovar de forma urgent».

«És el Govern de la derogació i de la no construcció. Hi ha un ball de equilibris interns que fa que Armengol sigui la presidenta del Govern, però no governi», ha apuntat la portaveu del PP en referència a la «indefinició evident» que deixa el decret urbanístic, recentment aprovat per l'Executiu.

Durant la roda de premsa, Riera ha qualificat d'«incoherent i irresponsable» la moodificació de la Llei de funció pública per tal de convertir el català en requisit i ha demanat «si també s'exigiran a tots els càrrecs directius o de lliure designació que ha nomenat aquest Govern en aquests primers mesos». Així mateix, la diputada del PP ha criticat l'«afany persecutori de l'Esquerra contra els treballadors públics i l'obsessió per la immersió lingüística a tots els àmbits». Després d'anunciar que el grup del PP votarà en contra de la modificació de la Llei de funció pública, Riera ha recordat que la normativa actual, elaborada pel PP la legislatura passada i que va ser validada pel Tribunal Constitucional, «Garanteix l'accés en igualtat de condicions a la funció pública i, després, cada nivell de treball té els seus propis requisits de català». La diputada conservadora ha apostat per una convivència igualitària entre les dues llengües oficials, «sense imposició de cap d'elles» i ha criticat el corró derogatori del Govern.

Modificació de la Llei de normalització

El ple extraordinari d'aquest dimarts debat també la proposició de llei presentada per El PI de modificació de la Llei de normalització lingüística de 1986. «A nosaltres ens sembla bé que tornem al consens de 1986, Però la realitat és que aquest Govern no vol cap consens, perquè hem presentat tres esmenes i no s'han acceptat», ha explicat la portaveu conservadora. En concret, ha assenyalat que les tres esmenes presentades pel PP fan referència a la «no discriminació per raons lingüístiques, tal com recull la Constitució espanyola», a promoure «la protecció, l'estudi i l'ús de les modalitats insulars del català de cadascuna de les illes, com diu l'Estatut d'autonomia»; i, en tercer lloc, que siguin els ajuntaments, amb una majoria de 2/3 dels regidors, els que decideixin si el topònim del municipi també pot tenir la forma castellana com a denominació oficial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni, fa mes de 5 anys

Què li pasa a aquesta dona, es curta de gambals o es una cínica? Quin nivell, senyor meu. Llistes obertes ja d'una punyetera volta!!!!

Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 5 anys

Efectivament hem vaig equivocar, de indignat que estava llegint lo de la Riera, la seu de la PPudor ès Genova, no Ferraz .
I afegèisc, si en Mariano no pot governar, la PPudor se estendrà per tot, si es que esta tot PPodrit, nomès falta anar aixecant l'estora.

Valoració:1menosmas
Per escorpí, fa mes de 5 anys

dir a "escardapenyes" que ferraz és la seu del psoe. la del pp és génova, 13

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 5 anys

Le va encertar Rafel Crespí en "La Riera fa PPudor" ha,ha,ha,haaaa. Quin morro, quina grufa, "convivéncia igualitària, sense impposició de cap d'ellas" perque no ho digué al J.R. Baussano quan impposava el castellá fins hi tot al ppapper d'excusat enviat de la seu de Ferraz, i allá si que en fa de PPudor.

Valoració:3menosmas
Per tuadell, fa mes de 5 anys

Si estan derogant tot el que vareu imPPosar, ès que se esta complint el programa correctament.
Sra. Prohens al meu poble, en dir lo que diu vostè, als i dèim, llegchhh,llegchh, eeerri una passa.

Valoració:3menosmas
Per Goriet, fa mes de 5 anys

S'ha de ser molt... rossa, per amollar un doiarro tan gros.

Valoració:3menosmas
Per Milenium, fa mes de 5 anys

Uep com anam! Això és mel! Mira per on! Anau a fer punyetes!

Valoració:3menosmas
Per ., fa mes de 5 anys

Les veritats no se poden consensuar sinó que s´han d´acceptar. No se pot consensuar que 2 per 2 son 10, ni que al Pol Sud fa calor, perquè no és veritat.

Valoració:4menosmas
Per Joanot Colom, fa mes de 5 anys

Idò precisament per donar exemple, i perquè tard o d'hora tornaran a governar, s'hauria hagut de cercar quest consens.
No és el mateix desfer un decret que ells hi votaren a favor que no un que ells hi votaren en contra.
Crec que aqui el Govern s'ha equivocat...

Valoració:-4menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 5 anys

Quan ells (PP) comanden, no pensen gens en cap consens. Pasten i cuinen el que els dóna la gana, sense encomanar-se a ningú. Però quan governen els altres volen consens, o sigui poder-hi dir la seva i que ningú mogui un dit que ells (PP) no hi hagin donat el vistiplau. A aquesta sra. el seu cinisme se la menjarà un dia.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris