algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

63 centres educatius de les Balears tendran directors nous el curs que ve

Escola Palma. Inici de curs després de la vaga. 7/10/2013 Foto Teresa Ayuga (dbalears.cat)

EL PUNT

La Direcció General de Planificació i Centres ha convocat per aquest dimarts una trobada amb els centres educatius de Menorca que hauran de participar en el procés de convocatòria de concurs de mèrits per a la selecció de director. En total, a les Balears hi ha 64 centres implicats dels quals, 44 són a Mallorca, 11 a Menorca i 9 a Eivissa. Les reunions s’iniciaren el mes de desembre passat a Mallorca i continuen aquesta setmana, demà, 12 de gener, a Menorca i, demà passat, 14 de gener, a Eivissa. Hi assistiran el director general de Planificació i Centres, Antoni Morante, acompanyat de part del seu equip i els inspectors corresponents. També hi participaran la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i els delegats territorials de cada illa.

La reunió servirà per explicar les característiques del procés de convocatòria de concurs de mèrits, publicada en el darrer BOIB de l’any 2015, a més d’atendre les qüestions que es vulguin plantejar sobre aquesta qüestió. La Conselleria d’Educació i Universitat vol impulsar «un nou model de direcció centrat en noves competències més directament relacionades amb la dinamització dels centres amb l’objectiu de promoure l’èxit escolar».

La Conselleria d’Educació i Universitat dóna una gran importància al fet que els centres «comptin amb un projecte de direcció lligat al projecte de centre perquè es considera que és un fet indispensable per aglutinar i orientar els esforços de tot el professorat i tota la comunitat educativa». Les reunions que s’han convocat faran especial esment en aquesta idea i volen animar els futurs nous directors a preparar un projecte directiu donant-los més temps per a elaborar-lo que en anteriors ocasions i afavorint la formació necessària per a poder-ho fer. En aquest sentit, enguany s’ha avançat la convocatòria de concurs de mèrits, que tradicionalment es feia el mes de març, per facilitar que hi hagi candidatures a tots els centres educatius i donar temps als candidats a elaborar projectes de direcció.

Des de la Conselleria s’ha detectat una mancança en aquest tipus de formació sobre la funció directiva. Això es va fer especialment evident el passat mes d’octubre quan es convocaren dos cursos de formació de 120 hores, un per als cossos de mestres i l'altre per al de professors i altres tipologies de centres. Aquesta formació estava pensada per a docents que no estan acreditats ni habilitats per exercir la funció directiva i que porten menys de dos anys d’experiència en la responsabilitat de direcció d’un centre educatiu. Inicialment s’oferiren 60 places, 30 per a mestres i 30 per a la resta, que es manifestaren clarament insuficients. Una vegada tancada la inscripció, el nombre de sol·licituds rebudes fou de 354 (187 mestres i 167 d’altres cossos). Davant aquesta demanda es va decidir doblar els cursos previstos, no només per a donar resposta a les sol·licituds sinó també des del convenciment que es tracta d’una formació estratègica per afavorir la presentació de candidatures quan es convoquen eleccions de directors en els centres educatius. Així, al llarg del curs 2015/16 rebran formació 120 docents, 60 del cos de mestres i 60 de secundària i d’altres centres específics. Avui, 11 de gener comencen aquests nous cursos.

Per tal de donar resposta als 239 docents que han quedat en llista d’espera, 119 de mestres i 120 als altres, el proper curs es preveu continuar oferint aquesta activitat formativa, a més de posar en marxa la formació d’actualització en competències directives per als directors i directores que faci dos o més anys que es trobin exercint o que ja disposin de la corresponent habilitació o acreditació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A si?, fa mes de 5 anys

Justament un dels que funcionen be? Abans que revisin els de l´Opus o els que son propietat de gent d´extrema dreta, que en hi ha uns quants.

Valoració:0menosmas
Per exalumno, fa mes de 5 anys

Hombre, Mata Juncos!!!

Valoració:-4menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Jo trobo que la Conselleria d´Educació, hauria de fer una bona revisió als centres concertats, i ja que els paga les despeses de Personal, tenir dret a anomenar i i cessar els directors d´aqueixos altres centres d´ensenyament.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris