muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La nova llei turística pren forma

El conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, i la consellera d’Hisenda i d’Administracions Públiques del Govern Balear han oficialitzat una nova passa en el camí per implantar la nova llei turística.

Biel Barceló i Catalina Cladera han presentat el dictamen resolt dels serveis jurídics de la conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques en relació a totes les al·legacions que diferents entitats i agents socials han presentat a l’Avantprojecte de llei de l’impost sobre estades pel turisme sostenible.

Durant el període d’exposició pública de la norma, 35 associacions i un particular han presentat al·legacions sobre 23 aspectes de l’Avantprojecte inicial. De totes elles se n’han acceptat 14 (8 totalment i 6 parcialment) que «milloren el text inicial» segons ha afirmat la consellera Cladera. Els punts més destacats que s’han acceptat són:

• Ampliar l’exempció a les estades del personal dels allotjaments

• Passar exempció de l’impost dels menors de 14 als de 16 anys

• Considerar la temporada alta turística a partir de l’1 maig

• Computar l’inici de l’escala dels creuers turístic en el moment de l’arribada del vaixell

• Canviar la definició de creuer turístic, per la prescrita per la UE

• Bonificar un 50% suplementari sobre l’impost per a estades llargues, a partir de 9è dia

• Mantenir 5 eixos de destinació per la recaptació de l’impost. Potenciar la modernització medi rural com a medi productiu agro-forestal

Segons el Govern, la Llei de l’impost sobre estades turístiques pel turisme sostenible «es fonamenta en el consens», de les formacions que donen suport al Govern i «és un dels objectius dels Acords de Governabilitat».

La següent passa per avançar en l’aprovació de la llei es realitzarà en la corresponent tramitació parlamentària, on hi haurà un període d’esmenes. La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques entén que aquesta mesura «permet redistribuir la riquesa i destinar-la al turisme, al territori i al medi ambient».

Cladera ha confiat que el procés parlamentari de la llei conclogui a finals de març, i que en els dos mesos següents s'aprovi el reglament que permetrà la seva aplicació «a finals de maig o a principis de juny».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris