algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

La targeta sanitària ja es pot renovar gratis

Els ciutadans de les Balears podran renovar la targeta sanitària de forma gratuïta a partir d'aquest dilluns, ja que el Govern ha eliminat el pagament de la taxa per a l'emissió de la targeta sanitària mitjançant la seva derogació en la Llei de Pressupostos de la Comunitat.

Així, els usuaris deixaran d'abonar els 8,43 euros que fins avui havien de pagar per renovar el seu document sanitari individual.

Durant l'any 2015 es varen emetre un total de 218.679 targetes sanitàries. Per illes, 171.764 es van expedir a Mallorca; 14.932 a Menorca; 29.658 a Eivissa i 2.325 a Formentera.

El Servei de Salut recorda a les persones interessades que el tràmit per a la renovació de la targeta sanitària es pot fer concertant una cita al telèfon 902.079.079 o inscrivint-se en el seu centre de salut. Qualsevol informació sobre els tràmits a seguir es pot consultar a través del web del Servei de Salut (www.ibsalut.es).

La targeta sanitària individual permet accedir als serveis sanitaris establerts en la cartera de serveis comuns del sistema estatal de salut i a les prestacions addicionals que garanteix el sistema sanitari públic de les Illes Balears.

Els motius que obliguen a renovar la targeta sanitària són els següents: caducitat o renovació anticipada; pèrdua deteriorament o robatori, i actualització de les dades.

Els usuaris han d'acudir al seu centre de salut i aportar el DNI o el NIE i una fotografia en color recent de la cara de la persona titular.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Oli, fa mes de 5 anys

Bona notícia, però encara esperem dues coses pel que fa als acords del Pacte: 1. sanitat universal, malgrat les mesures de la Conselleria del mes de juliol, encara hi ha col·lectius fora assistència
2. Armengol y Gómez es varen comprometre a partir de gener de 2016 a substituir el document d'assistència sanitària per a persones en sit.administrativa irregular i altres per targeta sanitària física

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Gracies, Govern. Per aver corregit també aquesta greu injustícia del Govern d´en Bauzá.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris