algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Desconvoquen la vaga de neteja de la UIB per readmissió de treballadores

Desconvoquen la vaga de neteja de la UIB per readmissió de les treballadores.

Arxiu

CCOO ha anunciat que desconvocarà la vaga indefinida dels treballadors de la neteja de la Universitat de les Illes Balears (UIB) prevista a partir de l'11 de gener, perquè seran readmeses les empleades acomiadades en reconèixer la subrogació a la nova concessionària.

El sindicat ha informat en un comunicat que es va aconseguir un acord amb Ferroser-Ferrovial, empresa concessionària de la neteja en la UIB, pel qual seran readmeses la totalitat dels treballadors comiats en el canvi de titularitat de la concessió de neteja. A més, l'empresa s'ha compromès a indemnitzar el sou a aquestes treballadores pels dies no treballats a causa de l'acomiadament.

El secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de les Illes, Miguel Pardo, ha destacat que l'acord ha estat possible gràcies a la unió dels treballadors «que no estaven disposats a admetre aquest atropellament».

CCOO ha manifestat que rebutja «aquest tipus de privatitzacions, via concessió» perquè considera que solen acabar menyscabant les condicions laborals dels treballadors. Pardo considera que «la lluita contra la precarietat ha de començar en els plecs de condicions per a la concessió i en les comissions avaluadores de les ofertes, ja que no sempre la més econòmica és la més rendible ni la que garanteix un millor servei, ni la que respecta els drets dels treballadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris