algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Els centres educatius aplicaran protocols sobre 'bullying' i transsexualitat

La Conselleria d'Educació i Universitat ha elaborat dos protocols d'actuació.

Arxiu

La Conselleria d'Educació i Universitat, a través de la Direcció General d'Innovació i Comunitat Educativa, ha elaborat dos protocols d'actuació per a centres educatius balears sobre transsexualitat i assetjament escolar (bullying), que començaran a aplicar-se el primer trimestre de 2016.

L'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit) ha treballat en l'elaboració d'aquests dos protocols des de l'inici de la legislatura. «Es tracta d'aspectes que sovint van relacionats, com s'ha pogut comprovar en el cas de la mort del menor català transsexual que ha estat notícia en els últims dies», ha indicat la Conselleria.

En el cas del protocol de transsexualitat s'ha comptat amb la participació de Ben Amics, l'Oficina de Defensa del Menor, el Departament de Salut Mental de la Conselleria de Salut i els departaments d'Inspecció Educativa i de Suport Educatiu de la Conselleria d'Educació i Universitat.

En el cas del protocol de 'bullying', hi han col·laborat la Universitat de les Illes Balears, l'Oficina de Defensa del Menor, els policies tutors i els departaments d'Inspecció Educativa i de Suport Educatiu de la Conselleria d'Educació i Universitat.

Al llarg del mes de gener de 2016 es procedirà a l'aprovació de la redacció definitiva dels dos protocols amb les aportacions de les entitats implicades perquè es puguin aplicar en el primer trimestre de l'any a tots els centres educatius.

En els dos protocols s'inclouen mesures que afecten tota la comunitat educativa, des de les famílies, alumnes i professors dels centres, a l'administració, amb l'objectiu de conscienciar tota la societat, des de l'escola, «de la necessitat de tolerància zero amb la discriminació per raons de gènere i la violència de qualsevol tipus».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris