algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Creus que el sobiranisme s'ha vist reforçat després de la Diada del 31D?

L'enquesta d'aquesta setmana se centra en la Diada del 31D. En concret volem saber que opinen els nostres lectors en relació a la força que ha guanyat el sobiranisme.

Els partidaris del 'Sí' podran votar entre dues opcions. La primera és si creuen que el sobiranisme ha crescut. La segona és si creuen que la societat civil balear és més conscient del sobiranisme.

Els partidaris del 'No' també podran votar entre dues opcions. En primer lloc els que creuen que l'esquerra independentista no ha aconseguit visibilitat i, en segon lloc, els que creuen que fa falta més unitat popular.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepet, fa mes de 5 anys

Uuuuuuuuuu , dos anys mes com aquest i serem indepndents. Anim qu ja falta poc.

Valoració:-2menosmas
Per arg, fa mes de 5 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per Joan Pol, fa mes de 5 anys

Amb es mòvil es complicat escriure en mallorquí. Se nota que viviu de ses subvencions.cat. Es nazionalistes estau acabats. Estau tan perduts, que cremau banderes de qui vos dona es pa. Barco de rejilla !!!! Feis vomitera. SOM MALLORQUI, MAI CATALÁ. Possau s' opció que vos he demanat

Valoració:-17menosmas
Per Joan Pol, fa mes de 5 anys

Avont es s' opció "Es nazionalistes están acabats? Con se noten ses subvenciona .cat eh????? No podeu fer.ho MÉS descarta. Feis vomitera

Valoració:-19menosmas
Per És llògic, fa mes de 5 anys

Aquests fatxes estan tan acostumats a reunir mil.lions de persones, que quatre mil els pareix una excursió familiar.

Valoració:17menosmas
Per Joan, fa mes de 5 anys

Després de manifas tan multidudinàries com la del dia 30, és clar que enguany serem independents... era un clam!!!

Valoració:-14menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Jo vaig veure més gent que els anys anteriors.

Valoració:15menosmas
Per Borni, fa mes de 5 anys

Ves per on!, jo no llegeixo diaris ni mir la tele, i mirat amb l'ull de l'esquerra, que és el que em queda, veig que els del BUP
i EI, sumàrem més gent que els sobiranistes de la foto

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris