nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

La Conselleria de Presidència assumeix l'Institut Balear de la Dona

La directora de l'IBD, Rosa Cursach, amb alguns dels premiats amb les Medalles d'Or de Palma.

L'Institut Balear de la Dona (IBD) ha deixat aquest divendres de ser un organisme autònom adscrit a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i ha passat a estar adscrit a la Conselleria de Presidència.

Segons afirma l'Institut en un comunicat, d'una banda, aquest canvi suposa el compliment dels acords de governabilitat, que ja preveien que l'IBD passés a dependre de la Conselleria de Presidència pel caràcter transversal de les polítiques d'igualtat.

D'aquesta manera, un dels objectius d'aquest organisme i del Govern és que la igualtat i les polítiques de gènere siguin transversals en tota l'administració autonòmica i les apliquin totes les conselleries, i el fet que l'IBD s'adscrigui a la Conselleria de Presidència facilitarà el seu compliment. És funció de l'Institut Balear de la Dona coordinar les polítiques d'igualtat i garantir la transversalitat.

D'altra banda, aquest fet també respon a una reivindicació històrica de les entitats que lluiten per la igualtat que reclamaven canvis en l'estructura orgànica de l'administració autonòmica en relació als organismes competents en aquesta matèria.

L'Institut Balear de la Dona, encapçalat per la directora, Rosa Cursach, tanca així l'etapa com a organisme adscrit a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació amb un increment pressupostari de 100.000 euros respecte a l'any 2015.

Juntament amb la Conselleria, ha revisat i elaborat la Llei d'igualtat entre dones i homes de les Balears, aprovada ja a Consell de Govern i pendent d'entrar en tramitació parlamentària, i ha posat en marxa la campanya de sensibilització i acció 'Aturem les violències masclistes', que cada dimarts anima la ciutadania a mostrar el seu rebuig a aquests tipus de violències.

Segons ha informat, els principals reptes de l'IBD són a partir d'ara el desplegament de la Llei d'Igualtat, la creació d'un Observatori de la Igualtat i la recuperació del Consell de Participació de les Dones.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ramon Mas, fa mes de 5 anys

Per cert, que hi fa en Llorenç Huguet a la foto?

Valoració:1menosmas
Per Errada governamental, fa mes de 5 anys

Que l'IBD hagi passat a dependre de la Conselleria de Presidencia és una errada governamental. A MÉS que es faci creure que és per mor del pla d'igualtat, és prendre per beneits a la ciutadania. Hi ha polítiques d'àmbit sectorial molt més transversals que aquesta.

Aquests desgabells fan que no s'hagi aconseguit un diputat pel Congrés i la pèrdua de vots de gent ja curtida en informació política.

Que no ho veis, que ja sabem que això suposarà subvencions i ajuts dineraris per la nova i darrera casta de l'ex Bloc.

Quina llàstima.

Valoració:1menosmas
Per @ Slort, fa mes de 5 anys

És una vergonya, sobre tot els que se dirigeixen a un i l´altre insultant-los i cercant brega. El dia que s´editi un altre diari en Català, crec que , a aquest només li quedaran els insults

Valoració:1menosmas
Per Manel, fa mes de 5 anys

Què passa amb la política lingüística? Pel febrer el català tornarà ser un requisit per fer feina a l'administració i per primer cop en molts d'any hi haurà pressuposts per a la Direcció General. O no llegeixen els diaris alguns?

Valoració:-1menosmas
Per slort, fa mes de 5 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:14menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

es tirar wl dinero público a mantener artificialmente y conrespiracion asistida una lengua marginal y sin apego en la poblacion. basta de presentar como prioritario algo sin interes alguno..

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 5 anys

Encara no han entès que, en bona part, tenen el poder gràcies a les mobilitzacions dels defensors de la llengua catalana i que aquests no es mogueren per a continuar tenint, per exemple, una IB3 (ràdio i televisió) bilingüe i gonella.

Valoració:4menosmas
Per Xesc, fa mes de 5 anys

@Joan Capó

Perquè menyspreen la nostra llengua.

Valoració:6menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Si, Joan Capó. A la nostra llengua, li fa tanta falta un cop de discriminació positiva com a les dones..

Valoració:11menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 5 anys

Per què no fan igual amb Política Lingüística?

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris