nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Creix la xenofòbia a les Balears

Segons un estudi de Gadeso, augmenta el rebuig cap a les persones immigrats entre la població de les Illes Balears / Gairebé 9 de cada 10 illencs creu que s’haurien d’expulsar les persones en situació irregular

El nombre de persones de les Illes Balears que pensa que «hi ha massa immigrants» augmenta cada cop més, actualment aquesta opinió la comparteix el 82 per cent de la població. Fa tres anys aquesta xifra era del 72 per cent, segons indica el darrer estudi publicat per Gadeso.

Gairebé tres quarts de la població considera que les lleis que regulen l’entrada i permanència dels estrangers a Espanya són «massa tolerants». Cada cop les opinions envers a aquest grup de persones són menys tolerants, la crisi socioeconòmica, la inseguretat o la manca d’integració són els principals arguments que utilitzen les persones que defineixen de «negativa» la presència de persones immigrants a les illes.

El 82 per cent de la població manifesta que té una opinió negativa dels immigrants regulars. Per altra banda, pel que fa a les persones que es troben en una situació irregular (sense paper), el 89 per cent considera que haurien de ser expulsats. D’aquest percentatge el 73 per cent creu que s’hauria de fer «amb caràcter immediat». Només dues persones de cada cent enquestades creu que s’haurien de regularitzar les persones que es troben irregularment i al·leguen que ho farien per tal de «garantir els seus drets».

Per altra banda en relació a la crisi dels refugiats, només el 21 per cent critica l’actuació de la UE i considera que s’està donant un tracte indigne als refugiats. El 67 per cent qualifica l’actuació dels països europeus de «dolenta» i considera que «la nostra mala situació no ens permet acollir-los», finalment un 12 per cent considera l’actuació correcta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per burjassot, fa mes de 5 anys

Que els castellano-dependents demanin a la farmàcia den Bauzá que els repartiscan ansiolítics. Els fan o faran molta falta!
I si no antidepressius també els anirian bé!
Alguns ja estan ben enganxats. Tan sols falta que en JR els faci un poc de descompte, per compis.

Valoració:-1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 5 anys

@I doncs

Que un xenófobo racista como tú, opine sobre discriminaciones y lacras sobre inmigraciones y razas, no deja de ser curioso.

Valoració:0menosmas
Per En Figuera, fa mes de 5 anys

No ho entenc
A mem, sense ser ni prop fer-hi una valoració massa científica faig una extrapolació des resultats electorals de maig.
Don per fet que tots es votants del PP i de C's (i aquí inclouré el PI, encara que em pot presentar més dubtes) són partidaris de s'expulsió, això és gairebé un 42'4% des total de vot. Significa que més d'un 46'6% des votant d'esquerres opten per s'expulsió!!
Si segueix dividint segons es percentatge de vots resulta que d'aquest 46'6% correspon més d'un 40'6% de votants del PSOE, casi un 32'9 des votants de MÉS i més d'un 31'5% des votants de Podemos són partidaris de s'expulsió de PERSONES!!!!

Ja dic que no són xifres gens científiques, només per fer-se una idea. Però me fan pensar. I me fa molta vergonya

On és sa solidaritat, sa sensibilitat i s'empatia que se li suposa a sa gent d'esquerres?

No sé com sa fet s'enquesta i si ses sub-preguntes podrien condicionar sa primera resposta però pensar que Balears ha estat històricament terra de pas, d'acollida i també d'emigrants cercant millors condicions de vida, que ses altres 9 persones que esperen amb tu s'arribada des Bus els expulsarien sense miraments o que a sa coa des cinema, de 20 persones NOMÉS n'hi ha una altre com tu, prou sensible com per no voler fer-ho, a mi particularment me fa feredat.

Sa mala informació (desinformació o contra-informació, millor dit) i sa propaganda filo-feixista del PP i de molts governs d'estats membres de s'unió(??) europea i des propis òrgans de govern de s'unió(??) europea ha fet molt de mal.

Repeteisc, molta feredat. I molta vergonya

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Deveres: A jo també me preocupen més els que diu vostè i encara moltíssim més, els d´aquí que tenen auto-fòbia i son castella-dependents. Això si que és una xacra!

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Cada individu immigrant genera una despesa de 16.000 euros per any i si treballa ocupa un lloc de treball que necessita una inversió de 100.000 euros.

Només se han de admetre els immigrants que puguin superar aquest cost, guanyar almanco 50.000 euros per any i pagar els corresponents impostos i 16.000 euros per persona dependent del contribuent.

Valoració:-1menosmas
Per indignat, fa mes de 5 anys

Generen inseguretat i delinqüencia: La delinqüencia d'alt nivell (Palau de congressos, Palma Arena, malbaratament de doblers públics...) genera que no poguem tenir els serveis públics garantits.

Generen economia submergida: Els qui compren els serveis d'aquesta dels inmigrqants sensepapers i se n'aprofiten de no pagar imposts no són inmigrants sense papers, són particulars i empresaris amb papers.

Ús abusiu dels serveis públics: M'agradaria saber si aquest que opinen que els inmigrants abusen dels serveis públics no fan o voldrien fer el mateix. I que aportin proves reals.

Valoració:0menosmas
Per això, fa mes de 5 anys

El govern central que fa, perquè no cumpleix la llei d´estrangeria? no diu dia si dia també que es tenen de cumplir les lleis?.

Valoració:3menosmas
Per tanmateix, fa mes de 5 anys

Titular: "Creix la xenofòbia a les Balears"

Només a Balears? I a la resta d'Europa?

Valoració:4menosmas
Per deveres, fa mes de 5 anys

I DELS IMMIGRANTS PENINSULARS NO INTEGRATS, QUÈ EN FEIM ?

Valoració:12menosmas
Per Goriet, fa mes de 5 anys

Me fii tant de Gadeso com del meu cunyat taxista.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris