nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Un centenar de joves debat sobre les noves formes de participació

Un centenar de joves participa en les jornades.

CAIB

Un centenar de joves participa aquest cap de setmana en una trobada per debatre i repensar la participació juvenil. La trobada, organitzada La Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i que es celebra a La Victòria d’Alcúdia, combina les activitats lúdiques i tallers amb el debat i la reflexió sobre com s’implica el col·lectiu en els assumptes públics.

El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), Joan Ferrà, han presentat el programa d’aquesta trobada, que s’ha batejat amb el nom de “Partycipació” en al·lusió al caràcter festiu i lúdic amb què s’ha plantejat i en la qual les activitats que conviden al debat i a la reflexió tenen una presència rellevant.

Gonyalons ha manifestat la necessitat d’involucrar en la presa de decisions a un col·lectiu que, malgrat la seva importància numèrica (gairebé 214.000 persones d’entre 14 i 30 anys, el 19,4% de la població balear), en els darrers anys ha vist minvada la seva capacitat d’intervenció a causa de mesures com ara la supressió, la passada legislatura, del Consell de la Joventut.

«Volem donar als joves la importància que es mereixen, que s’involucrin en la vida social i cultural i que diguin la seva, encara que sigui per criticar-nos», ha assenyalat.

Per part seva, la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps ha remarcat que espera que «aquestes jornades suposin un punt d’inflexió i que aconseguim una comunicació més fluida i constant perquè tots junts puguem superar els obstacles».

Tallers
Les jornades acolliran al llarg del cap de setmana tot un seguit de tallers de dinamització i de xerrades sobre experiències exitoses de participació, com ara les protagonitzades pel col·lectiu Orgull Llonguet, els Dimonis d’Alaró o la festa d'Es Muc i Sa Muca de Sineu.

Així mateix, les jornades compten amb la presència de responsables dels consells de la joventut de Catalunya i de la Comunitat Valenciana i de la Plataforma per un Consell de la Joventut a les Illes Balears, que han explicat el funcionament i la utilitat d’aquests òrgans de participació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris