cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Un centenar de joves debat sobre les noves formes de participació

Un centenar de joves participa en les jornades.

10-02-2012CAIB

Un centenar de joves participa aquest cap de setmana en una trobada per debatre i repensar la participació juvenil. La trobada, organitzada La Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i que es celebra a La Victòria d’Alcúdia, combina les activitats lúdiques i tallers amb el debat i la reflexió sobre com s’implica el col·lectiu en els assumptes públics.

El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), Joan Ferrà, han presentat el programa d’aquesta trobada, que s’ha batejat amb el nom de “Partycipació” en al·lusió al caràcter festiu i lúdic amb què s’ha plantejat i en la qual les activitats que conviden al debat i a la reflexió tenen una presència rellevant.

Gonyalons ha manifestat la necessitat d’involucrar en la presa de decisions a un col·lectiu que, malgrat la seva importància numèrica (gairebé 214.000 persones d’entre 14 i 30 anys, el 19,4% de la població balear), en els darrers anys ha vist minvada la seva capacitat d’intervenció a causa de mesures com ara la supressió, la passada legislatura, del Consell de la Joventut.

«Volem donar als joves la importància que es mereixen, que s’involucrin en la vida social i cultural i que diguin la seva, encara que sigui per criticar-nos», ha assenyalat.

Per part seva, la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps ha remarcat que espera que «aquestes jornades suposin un punt d’inflexió i que aconseguim una comunicació més fluida i constant perquè tots junts puguem superar els obstacles».

Tallers
Les jornades acolliran al llarg del cap de setmana tot un seguit de tallers de dinamització i de xerrades sobre experiències exitoses de participació, com ara les protagonitzades pel col·lectiu Orgull Llonguet, els Dimonis d’Alaró o la festa d'Es Muc i Sa Muca de Sineu.

Així mateix, les jornades compten amb la presència de responsables dels consells de la joventut de Catalunya i de la Comunitat Valenciana i de la Plataforma per un Consell de la Joventut a les Illes Balears, que han explicat el funcionament i la utilitat d’aquests òrgans de participació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris