muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Com es repartirà el nou Consell de Direcció d'IB3?

Després que aquest dimarts el Parlament hagi aprovat la modificació de Llei de la radiotelevisió pública de les Illes Balears, avui dimecres el diputat del PSIB Vicenç Thomàs ha assegurat a Ona Mediterrània que, amb vista a la renovació dels membres del Consell de Direcció d'IB3, s'ha establert el repartiment següent:

  • 3 representants del Partit Popular

  • 2 representants del PSIB

  • 1 representant de Podem

  • 1 representant de MÉS

  • 1 representant del PI

  • 1 representant del Grup Mixt


L'article 14 de la Llei 15/2010 de l'Ens de ràdio televisió pública (IB3) estableix que la composició del Consell de Direcció ha d'estar integrat per nou membres, que seran persones amb «qualificació, experiència i mèrits professionals rellevants».

Es presumeix que tenen qualificació i experiència suficients per a ser membres del Consell de Direcció les persones amb formació superior o de reconeguda competència que hagin desenvolupat durant un termini no inferior a tres anys funcions d'administració, alta direcció o assessorament, o de responsabilitat similar, en entitats públiques o privades, i també aquelles persones que tinguin mèrits rellevants de caràcter professional, docent o de recerca en àmbits relacionats amb la comunicació.

Els membres del Consell de Direcció eren elegits fins aquest dimarts pel Parlament per majoria de dos terços. Amb la modificació aprovada en el ple de la cambra, només serà necessari el vot afirmatiu de tres cinquenes parts de l'hemicicle. Si aquesta majoria no pot aconseguir-se en el termini de sis mesos des de la primera votació o des del moment en què correspongui cada renovació parcial de acord amb el que preveu aquesta llei, serà suficient per a l'elecció la majoria absoluta.

En el moment de l'elecció dels membres del Consell de Direcció, el Parlament també designa entre ells, per les mateixes majories indicades del present article, el membre que ocuparà el càrrec de director o directora general de l'ens i del Consell de Direcció, que com ja s'apuntava aquest dimarts, tot fa preveure que serà el periodista felanitxer Andreu Manresa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ferann, fa mes de 5 anys

La propia Constitucio ja prohibeix qualsevol confederacio entre regions la qual cosa es de caire politic. A nivel cultural el espanyolista PP ha impedit l´interconexio entre la TV del Pais Valencia, Balears i Catalunya que comparteixen la mateixa llengua. L´intolerancia i la manca democrática han produit aquesta agressions de principis democratics Exits per la vostra TV en catala

Valoració:4menosmas
Per Margalida, fa mes de 5 anys

En Vicenç Thomàs ha donat explicacions? Aquest que ha col·locat el fill de súper assessor, la qual cosa incrementa la renda familiar de manera supersònica? Ostres, sí estam ben arreglats...

Valoració:7menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Ja me veig el Partit Popular i El Pi presentant mocions de censura en contra de la programació.

Valoració:-8menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 5 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualsevol altre canal que emeti en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris