nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Les Balears tornen al Ramon Llull quatre anys després

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, la presidenta de les Balears, Francina Armengol i la consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern, Esperança Camps durant la signatura de l'acord

CAIB

Aquest dimarts s'ha signat al Consolat de Mar el protocol d'incorporació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears al Consorci de l'Institut Ramon Llull. L'han signat la consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern, Esperança Camps, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.

D'aquesta manera, després que el Govern sortís de l'Institut a la passada legislatura, es fa una primera passa cap al reingrés de la Comunitat Autònoma en aquest institut, evidenciant la voluntat tant de les Illes com del Principat de restablir relacions que consolidin i enforteixin els lligams existents entre les dues societats en matèria cultural i lingüística.

Amb aquest protocol, les dues comunitats acorden iniciar els tràmits necessaris per fer efectiu el reingrés del Govern de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull, i que mentre es duguin a terme les actuacions previstes per assolir aquest acord, el Govern Balear nomenarà un representant a les reunions dels òrgans de govern de l'Institut, el qual assitiarà com a convidat.

Al llarg de la trobada també s’ha acordat que durant el període de tramitació del reingrés, els respectius Governs, a través dels departaments de cultura i entitats vinculades, podran establir convenis de col·laboració i cooperació específics per tal de promoure i projectar la llengua i la cultura que els són comunes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cotonet, fa mes de 5 anys

Tant si hi és com si no hi és
l'institut Llull no fa res!
Jo ho veurem en fer balanç
si tot és igual que abans!

Valoració:0menosmas
Per Castella "petita e porca", fa mes de 5 anys

torne-u a casa vostra, la veritable, no la okupa castellana

Valoració:-1menosmas
Per Pere, fa mes de 5 anys

Molt bona notícia!. Estaria bé que apart de criticar, criticar i seguir criticant reconeguéssim que moltes de les passes que està fent el nou govern són en la bona direcció.

Valoració:2menosmas
Per Rosa, fa mes de 5 anys

I hi posen al davant un psocialista neoliberal, monàrquic i espanyolista com Lluís Maicas, com si no hi hagués una munió de persones que podrien ocupar el càrrec amb més criteri. El PSOE torna a col·locar un dels seus amb una sorprenent complicitat dels seus companys de Govern. Lamentable.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris