muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Antoni Verger reivindica la trajectòria de MÉS a la seva presentació com a candidat a Madrid

Més de 150 persones varen assistir al parlament d'Antoni Verger, a la seu d'UGT.

Antoni Verger va explicar que MÉS és «l’únic que té una trajectòria de 40 anys de lluita incansable per les persones d’aquest país» i que la coalició ha estat «el moviment d’avantguarda en la defensa del medi ambient, de la llengua, de la justícia social i de la defensa d’un millor finançament», a banda que «després, sortosament, tots els altres s’hi han apuntat i ens han vengut darrera».

De la mateixa manera, Verger ha qüestionat la credibilitat que tenen els partits espanyols majoritaris per millorar el finançament, «perquè fa 35 anys que sempre voten en contra de les Illes Balears».

El candidat al Congrés ha recordat la feina feta pel seu partit «als ajuntaments i Governs, al carrer, a les associacions de veïnats» i «els èxits i victòries aconseguits», com la implantació de la renda mínima Garantida, o la taxa turística. També ha destacat que «aviat es tornarà a veure TV3».

Verger va assegurar que tenen moltes ganes de que, per primera vegada, «hi hagi diputats i senadors Madrid que facin feina, i que facin feina per als ciutadans de les Illes Balears». «En Pere Sampol ens va marcar el camí. Però també ens donen llum tots els diputats catalans, valencians, bascos i gallecs que tantes coses han fet pels seus territoris», va afegir.

El primer objectiu de MÉS, segons va explica l'exregidor de Palma és aconseguir la millora del finançament de les Illes Balears i que aquest sigui «similar al del País Basc o Navarra». Això vol dir que es recaptin els impostos des de les Illes Balears i es decideixi aquí on invertir-los, tot aportant una quota Solidària equivalent al 4% del nostre PIB, adreçada als territoris més desfavorits de l’Estat.

En segon lloc, va destacar la compensació dels costos d’insularitat, com ja es fa amb les Canàries, que gaudeixen d'un IVA reduït pel fet de ser illes.

Les altres «missions» de MÉS a Madrid seran, segons Verger: «Garantir la sanitat pública i els serveis socials; assegurar un model educatiu propi de les Illes Balears, sense ingerències de Madrid; crear ocupació, repartint el treball i innovant; triplicar la producció d'energies renovables en quatre anys; perseguir i penalitzar la corrupció;  reconèixer la llengua i cultura pròpies; i tenir un diputat al servei de les Illes».

 

 

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris