nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El turisme religiós atreu 2 milions de visitants cada any a Mallorca

I Jornades de Turisme Religiós

UIB

El turisme religiós a Mallorca atreu 2 milions de visitants cada any a Mallorca. Aquesta és una de les primeres conclusions que s’han extret de les I Jornades de Turisme Religiós que s’ha celebrat a Lluc, en el marc de l’acord signat entre el Santuari de Lluc i la Universitat de les Illes Balears pel desenvolupament de programes d’estudis conjunts en els camps de la cultura, docència i investigació.

L’esdeveniment ha posat de manifest la rellevància que ha adquirit els darrers anys el turisme religiós, dins l’àmbit del turisme cultural, com a factor dinamitzador econòmic per Mallorca i el pol d’atracció turística que suposa aquest tipus de patrimoni, amb una la despesa mitjana de 200 € per persona i dia.

Els punts turístics més visitats de l'illa són la Seu, el Santuari de Lluc, el Reial Convent de Sant Francesc, la Casa Museu de Fra Juníper Serra, el Santuari de Cura, el Monestir de la Real, la Cartoixa de Valldemossa i església de La Porcíncula. En aquest sentit, el coordinador acadèmic de les Jornades de Turisme Religiós, Pere Fullana, ha destacat que «el turisme religiós és una opció estratègica de desenvolupament econòmic per Mallorca i que pot servir com a element desestacionalitzador i complementari al producte de sol i platja, ja que els turistes poden venir tot l’any i no depenen de les condicions climatològiques». Per la seva banda, el gestor cultural i també coordinador de l’esdeveniment, Pere Muñoz, ha assenyalat que «a Mallorca tenim un gran patrimoni religiós que ben gestionat i orientat pot significar un producte turístic cultural de primer ordre, és a dir, actualment tenim oferta però l’hem de configurar com un producte turístic, un producte que té una gran capacitat d’abastar diferents sectors econòmics disseminats per tot el territori de les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macia, fa mes de 5 anys

Un altre doi s,obre el turisme, com aquell que diu que el Rei es el millor ambaixador de Mallorca.

Valoració:1menosmas
Per jonjo, fa mes de 5 anys

se veu que el vi moscatell,vos ha fet afegir un parell de zeros.

Valoració:4menosmas
Per Joanet, fa mes de 5 anys

No es creuen ni ells que venguin 2 milions de turistes única i exclusivament per visitar monuments reliigiosos. Una altra cosa és que se visitin com a oferta complementària o com a part de circuits més amples.

Valoració:10menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Més val tenir turisme religiós que el turisme de S´Arenal o de Magalluf.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris