nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

SATSE denuncia que el PP crea un greu problema assistencial a les Balears

6.000 infermers de Balears deixaran de poder usar i indicar determinats fàrmacs

Arxiu

El sindicat d'infermeria SATSE ha emès aquest dijous un comunicat en el qual expliquen que els 6.000 infermers de Balears deixaran de poder usar i indicar determinats fàrmacs que, de moment, fan servir quotidianament, «obligant als pacients a passar en cada moment pel metge perquè faci la prescripció i el seguiment d'aquests fàrmacs».

El secretari general del Sindicat d'Infermeria SATSEJorge Tera, ha assegurat que el Ministeri de Sanitat «ha traït i enganyat a la professió infermera balear en modificar, en l'últim moment, el text del Reial Decret de prescripció infermera que havia acordat amb la Taula de la Professió Infermera» i aprovar, finalment, «una normativa que deteriora la qualitat assistencial que s'ofereix als ciutadans».

El representant infermer ha indicat que, un cop es publiqui al BOE el Reial Decret, el Govern del PP passarà «la patata calenta» a les Comunitats Autònomes, i serà la consellera de Salut, Patricia Gómez, «a qui li correspongui assumir una situació creada per l'administració central».

Des del sindicat expliquen que es dóna, a més, la circumstància que el text inicial acordat amb la professió infermera va ser ratificat també per les Illes Balears, en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, celebrat el passat mes de març. Per això, des de la Taula de la Professió s'ha sol·licitat també una reunió amb la consellera de cara a demanar el seu suport en la seva demanda de canvi del Reial Decret.

Pel que fa a les repercussions que tindrà per als ciutadans, Tera ha destacat que la norma afectarà pràcticament tots els àmbits on els infermers desenvolupen la seva feina: hospitals, centres d'atenció primària, ambulàncies, residències, serveis de salut laboral, entre d'altres.

Així ha apuntat que, en tots aquests àmbits, els professionals fan servir i indiquen medicaments de prescripció mèdica seguint protocols pactats amb els metges o publicats per les autoritats sanitàries. «Es tracta d'una actuació més de la seva assistència infermera», ha subratllat, afegint que aquestes actuacions del col·lectiu infermer en l'àmbit del fàrmac «són vitals per garantir la continuïtat de les cures i agilitzar la presa de decisions i l'atenció en el seu conjunt, aspectes que incideixen directament en l'optimització i coordinació dels recursos disponibles i en la seguretat del pacient».

Des del sindicat asseguren que la Conselleria de Salut de les Illes Balears serà la que hagi de donar solució «a la vaga competencial que es veuran obligats a realitzar els professionals infermers per la irresponsabilitat del Govern del PP, i que repercutirà, a desgrat seu, en els temps d'atenció als ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris