algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Arxivada la imputació de Pere Rotger

Arxiu UH

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha arxivat la imputació de l'expresident del Parlament i exbatle d'Inca Pere Rotger en el marc del cas Over Marketing, que investiga el presumpte tracte de favor que va rebre aquesta empresa durant el darrer mandat de Jaume Matas i si l'empresa va finançar de forma il·legal al PP balear.

La petició de sobreseïment formulada per Rotger havia estat recolzada tant per la Fiscalia Anticorrupció com per l'Advocacia de la Comunitat Autònoma. En la seva petició, la defensa del exalt càrrec del PP, exercida per l'advocat Gaspar Oliver, al·legava que Rotger no va incórrer en cap delicte en contractar Over des de l'Ajuntament inquer i que aquesta adjudicació res va tenir a veure amb un suposat finançament irregular de la formació popular.

En concret, la contractació es va dur a terme el 2008 i l'objecte de la mateixa era la realització d'unes enquestes sobre la qualitat de vida al municipi mallorquí, uns treballs pels quals mercantil va percebre 20.300 euros (17.500 sense IVA).

L'advocat de Rotger defensava així que aquest expedient va ser tramitat amb posterioritat a la sortida de l'Executiu per part de Matas, el 2007, després d'un mandat en el qual Over s'hauria vist beneficiada amb nombroses adjudicacions irregulars.

«Aquestes investigacions estan absolutament desconnectades, tant en el temps com en els intervinents, dels fets d'Inca», asseverava el lletrat, recordant a més com l'administrador d'Over, Daniel Mercat, va pactar amb l'exministre «certes prebendes pel que fa a la contractació de la seva empresa», tractes de favor que «varen concloure quan el senyor Matas va abandonar el Govern autonòmic».

Dimissió de Rotger com a President del Parlament

Cal recordar que l'exalt càrrec del PP va ser imputat després que el seu substitut a l'alcaldia, Rafael Torres, apuntàs davant el jutge que va ser Rotger qui va encarregar a l'empresa Over la realització dels anteriors treballs. Rotger va dimitir com a president de la Cambra autonòmica al desembre de 2012, després que el magistrat ja rebutjàs aleshores sobreseir el seu encausament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris