muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Una representació mallorquina participa als actes de la Diada de Catalunya Nord

Una representació mallorquina participa als actes de la Diada de Catalunya Nord.

dBalears

Des de l'any 1984, el 7 de novembre es considerat com la Diada de Catalunya Nord, aquesta data commemora el Tractat dels Pirineus de 1659. Com ha passat els darrers anys, les diverses plataformes unitàries que apleguen associacions i partits nord-catalans convoquen el catalanisme polític del nord del país per commemorar l'efemèride.

Els organitzadors d'enguany (Federació d'Entitats en Defensa i Promoció de la Cultura Catalana, el Casal Jaume I de Perpinyà, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana, l' ANC CN, els partits polítics) han promogut una manifestació, un concert i el finals del Correllengua a Perpinyà. A aquests actes hi ha participat una delegació arribada des de Mallorca, formada per una dotzena de persones de diversos municipis.

La reivindicació de la Diada es centra en dos punts principals: que la Catalunya Nord tengui unes competències pròpies i els recursos de funcionament corresponents en el si de la regió; i que el futur nom de l'entitat inclogui clarament la presència del territori nord-català, com per exemple amb els mots 'Catalogne' o 'catalan' en la seua denominació. En el cas contrari, es considera que la situació de la Catalunya Nord «seria encara pitjor que amb la precedent regió.»

Dissabte horabaixa ha desfilat la manifestació, que ha reunit més de 2.000 persones, que ha sortit de la plaça de Catalunya i ha acabat al Castellet.

Al vespre es farà el concert a la Casa Musicale, amb els conjunts Ghetto Studio (Catalunya Nord), Mauresca (Occitània) i Feliu Ventura i el Xerramequ i els Aborígens del País Valencià, que retran homenatge a Ovidi Montllor.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @ Alternativa pero Pullensa, fa mes de 5 anys

El nivel de ridículo de los pancas les lleva incluso a sentirse orgullosos de haberse ido de fin de semana al quinto pino para hacer el borinot... Es como sentirse orgulloso de ir al batería cada día... El resultado es similar.

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Ja me direu quina falta fa, tenir un estat-nació format per pobles que no tenen res en comú. Dins el marc de la Comunitat Europea, que dóna totes les directrius de com hem de belugar-nos, no fa cap falta tenir un altre govern que repetesqui com una papagai tot el que li ha dit Madò Merkel i la Troika.

Valoració:2menosmas
Per Castella "petita e porca", fa mes de 5 anys

al final, les nacions naturals tornen als seus origens, i s'alliberen dels seus opressors, i més, cuand aquestos son inferiors, com passe entre Castella i les nacions catalaniques

Valoració:6menosmas
Per Alternativa per Pollença, fa mes de 5 anys

Estam orgullós d'haver enviat dos persones en representació d'Alternativa per Pollença

Valoració:12menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

A la Catalunya Nord, malgrat el Català estàs prohibit i penalitzat durant molts d´anys, per culpa del govern francès, ultra-centralitzat, hi ha hagut persones que han sabut conservar la llengua i la han transmès a les cohorts posteriors . Per això, ara que s´ha canviat el tarannà i se protegeixen més les llengües vernacles, el Català no s´ha perdut i s´està recuperant molt aviat, i no com ha passat amb altres llengües del territori francès..

Valoració:13menosmas
Per Joan, fa mes de 5 anys

Però a aquesta genteta de la foto qui els ha triat com a delegats o representants de Mallorca?

Valoració:-18menosmas
Per Cullareta, fa mes de 5 anys

Els fatxes no saben en que va consistir en Tractat dels Pirineus ni que aquest tractat, va fer caure en desgràcia al Comte-Duc de Olivares. En fin, no se pot tenir càrrecs, negocis, mal humor, pitjor educació i una ampla cultura, alhora.

Valoració:12menosmas
Per Joan, fa mes de 5 anys

Y estos a quien representan? Quien los ha elegido?

Valoració:-1menosmas
Per ||*||, fa mes de 5 anys

Fa falta un estat català potent que apliqui les polítiques necessàries per a la ciutadania.


http://dbalears.cat/balears/2015/10/31/287546/assemblea-sobiranista-mallorca-treballara-per-construir-republica-dels-paisos-catalans.html

Valoració:10menosmas
Per moi, fa mes de 5 anys

@Salvador:Els franchutes no faran ni cas,però els hispanoamericans si que en fan cas al 12Octubre per demostrar el seu despreci vers Espanya.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris