muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

El Consell Social de la Llengua analitzarà les situacions en què no es pot exercir «el dret a emprar el català»

La Ponència de Planificació del Consell Social de la Llengua Catalana s'ha reunit aquest divendres per començar a treballar en els encàrrecs que li va fer el Ple del Consell en la sessió del 16 d'octubre i ha anunciat que pròximament analitzarà les situacions en què «no es pot exercir el dret a emprar el català».

D'aquesta manera, han informat que en les pròximes setmanes, la Ponència farà feina en l'elaboració d'un document en el qual es sistematitzaran un conjunt d'actuacions extretes del Pla General de Normalització Lingüística.

Les actuacions s'estructuraran en eixos basats en drets lingüístics dels ciutadans. Així, s'analitzaran les situacions en què no es poden exercir amb normalitat el dret a usar el català o en què se sotmeti a pressions per dissuadir l'exercici d'aquest dret, i de proposar mesures per canviar aquestes situacions.

El document que elabora la Ponència, que s'elevarà al Ple del Consell Social durant el primer trimestre de l'any 2016, servirà com a instrument per planificar la tasca en matèria de normalització lingüística que es vol impulsar des de la Direcció General de Política Lingüística.

A la reunió han assistit Joan-Francesc López, president de la Ponència, Gabriel Bibiloni, Bartomeu Colom, Carles Torres, Maria Antònia Ramis, Nanda Ramon, Carme Sánchez i Joan-Albert Villaverde, secretari del Consell Social.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 5 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualssevol altres que emetin en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:1menosmas
Per ||*||, fa mes de 5 anys

Fa falta un estat català potent que apliqui les polítiques necessàries per a la ciutadania.


http://dbalears.cat/balears/2015/10/31/287546/assemblea-sobiranista-mallorca-treballara-per-construir-republica-dels-paisos-catalans.html

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 5 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:1menosmas
Per milagro........, fa mes de 5 anys

Ensaimada en caja de cartón rotulada en catalán (todavía no he visto ninguna), realmente maravillosa. Increíble. Apetitosa y crujiente. El no va más en el mundo mundial.

La misma ensaimada en caja de cartón rotulada en castellano (aixi con pertoca), una mierda. Una bazofia. Incomestible. Infumable. Para tirar a la basura.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Personalment pens que no existeix cap solució espanyola per a poder-mos normaltizar com a poble i, per tant, com a comunitat lingüística. Però dins allò que es puga s'ha d'anar fent coses, això sí

Valoració:2menosmas
Per Idò sí, fa mes de 5 anys

Es veu que hi ha bona voluntat per part d'aquests planificadors, però ho tenen ben cruu per aconseguir que puguem utlitzar normalment el català amb policies, guardiacivils, jutges i segons quins funcionaris i empresaris que menystenen la nostra llengua o fins i tot els fa oi i la voldrien veure extingida. Ànim, però, i endavant!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris