algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

El PP introdueix la seva 'gran nació' al Parlament

Dimarts és el dia previst pel Partit Popular per debatre sobre la unitat d’Espanya en el plenari del Parlament de les Illes Balears. Durant el mandat del govern de Bauzá el PP va aprovar la moció que afirmava que 'els Països Catalans no existeixen i que les Illes Balears no formen part de cap país català'. I la Proposició no de Llei que s'ha de presentar parla fins a vuit vegades de ‘gran nació’ per a referir-se a l’Estat espanyol. 

I precisament aquesta concepció de ‘gran nació’ no és compartida per la resta de grups parlamentaris. Nel Martí, diputat de MÉS per Menorca, ha assegurat que «una gran nació és aquella que fa grans coses, i amb Menorca i les Illes no ha estat així. Una gran nació no permetria els problemes de connectivitat de les Illes o el finançament injust que deriva en pobresa i marginació».

Marga Prohens, portaveu del PP, ha explicat que la iniciativa es presenta per «saber què en pensa el PSIB sobre aquesta qüestió». Des de MÉS es té clar que «si el PP no sap que pensa el PSIB d'Espanya que facin un cafè junts i xerrin, però que no ens facin perdre el temps als diputats, ni doblers als ciutadans. Esteim disposats a pagar el cafè perquè xerrin, però nosaltres no hi anirem».

Com a resposta a la iniciativa dels populars, MÉS per Menorca ha presentat una esmena de substitució perquè el Parlament es posicioni a favor del dret a decidir de Catalunya. En ella s’insta al Govern de l’Estat a respectar la voluntat del poble català i a col·laborar amb el Parlament de Catalunya en l’exercici democràtic del seu dret a decidir com a poble.

Segons Nel Martí, el contingut del document presentat pel PP «fa por», afegint que «L'exposició de motius sembla més un NO-DO que una proposta política al conflicte entre Espanya i Catalunya».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Bep, fa mes de 5 anys

Uep Salvador me sembla que confons conceptes. Un estat és Espanya, tal vegada ho serà catalunya... Qui sap? Una nació ho pot ser la castellana , excloent la gent de Catalunya o Euskalerria que no se sent espanyola, i un país, una part d'una nació (el país Valencià per exemple).
Un estat és un concepte administratiu i pot otorgar DNIs (curiós nom), però no pot imposar una identitat, que és lliure, ni pot definir amb quina nació t'identifiques, perque això té més relació amb la identitat cultural de cadascú. O sí que ho pot fer però llavors parlaríem d'un estat totalitari, de caire feixista o estalinista, a l'estil dels que descriu Orwel.
Però Espanya no és així, veritat? Qui voldria viure en un estat així?

És el meu punt de vista. Que en penses Salvador?

Valoració:1menosmas
Per Goriet, fa mes de 5 anys

Salvatore, ho he explicat cent vegades. Vaig tenir oportunitat de coneixer gent del Sahara, gent major, que l'any 75 tenien DNI espanyol, però quan varen deixar d'interessar als espanyols, aquests DNI no varen servir per res. Un d'ells, per cert, encara el conserva.
Jo mateix, tenc DNI per què no tenc altre remei, i passaport pel mateix motiu, i no per això som espanyol.
I quan els catalans parteixin, saps que n'hi haurà de gent que deixarà de ser espanyola, amb DNI i passaport.
Infantil és no tenir més argument que un trosset de paper plastificat, que, molt aviat , podré dur a cateva per què no me servirà per RES. I tu el podràs posar dins unes vases, o embolicar-lo amb un llacet, o tirar-lo a l'excusat, me serà ben igual lo que facis amb el meu EX-DNI.

Valoració:1menosmas
Per Salvador, fa mes de 5 anys

El argumento será muy antiguo, pero es exacto y eficaz. Los separatistas catalanes necesitan el DNI español, que es el suyo, mal que les pese. y el pasaporte. Lo infantil es inventarse nacioncillas de la Srta.Pepis, como Cataluña o esa entelequia extraña que llaman Países Catalanes.

Valoració:0menosmas
Per Mateu, fa mes de 5 anys

No sé on vaig llegir que Espanya no és una nació, ans les restes del naufragi d'un imperi.

Valoració:4menosmas
Per good bye spain, fa mes de 5 anys

"Gran nació"? potser es refereixen a la "fiesta nacional" o a la "lotería nacional" i a la "policía nacional".
Noltros només reconeixem la nació catalana, la resta són imposicions forasteres.

Valoració:2menosmas
Per de cajón, fa mes de 5 anys

Si es en privado, señal de que tú estás. Y, supuestamente, también dándole al cilindrin o canuto.

Solo hablan del infierno, los condenados.

Valoració:0menosmas
Per ja, fa mes de 5 anys

Aquests del PP estic convençut que fumen crack - en privat - es clar.

Valoració:4menosmas
Per Goriet, fa mes de 5 anys

Aquest Salvador deu haver suat per amollar una pardalada tan grossa.
L'argument del DNI és antic, i a més infantil.
Els catalans tendran, més aviat del que en Salvatore se pensa, el seu propi DNI, i el mal de ventre no te deixarà viure.

Valoració:7menosmas
Per tort, fa mes de 5 anys

Vale más mil veces ser un "troll" (palabra catalana donde las haya), que un renegado, un colaboracionista, un llepacluls, un cipayo, un galiferdeu en definitiva.

Por cierto, tú hablas y escribes y lees en español cuando te interesa.

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 5 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris