algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

La Conselleria de Participació, Transparència i Cultura preveu gestionar 75 milions d'euros

La Conselleria de Participació, Transparència i Cultura preveu gestionar un pressupost de 75.190.000 d'euros per a l'any 2016, dins el qual es dedicaran 2,8 milions a Política Lingüística, que en l'anterior pressupost no tenia partida pressupostària.

Segons han explicat des del Govern, en el marc de contenció de despesa i sostre de dèficit imposat pel govern central, la Conselleria considera aquest pressupost «un inici de la recuperació de la normalització» de la llengua catalana, i és conscient que per «tornar a la normalitat lingüística» de les Balears, «aquest pressupost haurà d'anar en augment durant els propers exercicis».

Per àrees, Esports és la que gestiona la xifra més elevada, de 19,4 milions d'euros, seguit de Cultura, amb 16.390.000. Joventut augmenta la seva xifra fins als 2,7 milions i a Participació i Transparència es destinen 1,4 milions d'euros.

Així, han explicat que el pressupost d'aquesta Conselleria pretén «recuperar la llengua pròpia i posicionar de nou la cultura com a eix social i generador d'indústria» a les Illes, «ajudant els sectors a fer un primer pas per poder créixer».

A més, vol fomentar la participació, «no només entre els joves, de manera que es recupera el Consell de Joventut, sinó com a mesura transversal entre les aquest govern i la societat».

Així mateix, destaquen que la transparència serà «un pilar fonamental» de la Conselleria, que «per primera vegada a les Balears, establirà les bases per garantir una gestió pública més ètica i accessible al ciutadà, que disposarà d'eines «per controlar l'Executiu».

Quant a l'àrea d'esports, la Conselleria «és conscient» que «s'ha d'impulsar un model basat en valors» i que «afavoreixi el creixement de les persones en una societat en què l'activitat física sigui un pilar per al benestar».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 5 anys

Ido si Esports pertanya a Transparència que comenci per fer públic tots els seus empleats i les seves funcions.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris