muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El santuari de Lluc acollirà les I Jornades de Turisme Religiós

Els propers dies 12 i 13 de novembre, el santuari de Lluc acollirà les I Jornades de Turisme Religiós. L’esdeveniment té com a objectiu analitzar el present i el futur del turisme religiós a Mallorca, com també crear un fòrum de formació i debat sobre un tipus de turisme que en el món mou més de 300 milions de persones i genera un impacte econòmic de més de 15.000 milions d’euros.

Durant les jornades es tractaran aspectes relacionats amb el binomi cultura i turisme religiós, com ara la competitivitat del turisme religiós, la funció turística dels espais religiosos, l’estat del turisme cultural actual, el cas d’èxit de la catedral de Mallorca, les possibilitats dels monestirs de clausura, entre altres temes.

Cal destacar que les jornades neixen amb una voluntat de continuïtat amb una periodicitat anual. En aquest sentit, el turisme religiós és un nínxol de mercat en creixement a Mallorca, que té un efecte desestacionalitzador i que pot configurar-se com un turisme complementari al de sol i platja.

El programa serà el següent:

Dijous, 12

9.00 Acreditacions.

10.00 Presentació i inauguració de les jornades.

10.15 Conferència inaugural: Dra. Sílvia Aulet Serrallonga (Universitat de Girona),“Competitivitat del turisme religiós en el marc contemporani: els espais sagrats i el turisme”. 11.30 “Missió, usos i gestió dels espais religiosos. La seva relació amb el turisme”. Taula rodona: Llorenç Lladó Calafat, coordinador diocesà Pastoral de Santuaris; Pere Muñoz, gestor d’espais religiosos; Sebastià Amengual, Santuari de Gràcia.

13.15 Escolania de Lluc, patrimoni de Mallorca: Cant de la Salve.

13.45 Dinar.

15.30 Pere Muñoz Perugorria,“La gestió cultural dels espais religiosos a Mallorca: gestionar amb el cor”.

16.15 Escolania de Lluc: Sibil·la i Plant de la Verge, de Ramon Llull. Concert a la basílica del Santuari.

17.30 Dr. Marco Antonio Robledo, UIB (Departament d’Economia de l’Empresa),“Turisme espiritual”.

18.30 Mn. Joan Bauzà Bauzà: “La Catedral de Mallorca: l’equilibri entre la funció litúrgica i religiosa; la demanda turística i la magnitud del manteniment”.

19.30 Debat.

20.00 Sopar.

Divendres, 13

10.00 Dr. Jaume Garau Taberner, “El turisme cultural: patrimoni, producció i territori”.

11.00 Jaume Mateu Lladó, “Els paisatges culturals patrimoni mundial com instrument de gestió territorial: el cas de la Serra de Tramuntana”.

12:00 Dr. Sebastià Serra Busquets. “Turisme cultural: anàlisi i perspectives de futur”.

13.15 Escolania de Lluc, patrimoni de Mallorca: Cant de la Salve.

14.00 Dinar.

15.45 Maria Margarita Novo, “La gestió cultural i turística dels monestirs de clausura del centre històric de Palma”. 16.15 Miquela Forteza Oliver, “Serra de Tramuntana: passat, present i... futur? Història del turisme a la Serra”.

17.00 Acte de cloenda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris