nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

117 dies d’espera per a una intervenció quirúrgica

La llista d'espera a les Balears per a una operació quirúrgica ha augmentat un 6,3 per cent. Fa un any, el mes de setembre del 2014, una persona havia d’esperar una mitjana de 110 dies; un any més tard els dies d’espera per a una intervenció quirúrgica són 117.

És a dir, l’espera dels pacients augmenta 7 dies respecte de l’any passat. El nombre de pacients que esperen una operació se situa actualment en uns 13.800. Aquesta xifra de gent que espera ser operada suposa un poc més d’un 1 per cent que el mateix moment de l’any passat.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha assenyalat que en els pressupostos de 2015 hi ha una partida de 14 milions per reduir les llistes d'espera.

En aquesta línia, ha manifestat que es tracta d'un «increment notable» que els permet «marge per gestionar» els serveis d'atenció sanitària, i a més aquesta xifra «s'acosta a la realitat», tot i que el pressupost en salut «mai no és suficient», ha recalcat.

D'altra banda, Fuster ha assenyalat que la intenció del Govern és tornar a posar en marxa el Decret de garantia de demora que permetia recórrer a la sanitat privada als malalts que portaven més de sis mesos esperant a ser operats en la sanitat pública o més de dos mesos per a una consulta amb el metge especialista.

No obstant això, ha indicat que actualment encara no és possible posar en funcionament aquesta mesura i no ha pogut concretar una data per a la possible reimplantació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris