nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El GOB demana a Armengol accions polítiques «immediates i valentes»

Representants del GOB s'han reunit aquesta setmana amb Francina Armengol.

GOB

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) s'ha reunit aquesta setmana amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, a qui ha demanat «accions polítiques immediates i valentes» en matèria de Territori i Medi ambient.

La iniciativa legislativa popular, el decret llei de mesures urgents en matèria de territori, espais naturals i impost turístic han centrat la reunió, la primera després de més de cent dies de govern

L’entitat ecologista ha insistit en l'impuls de la ILP en defensa del territori juntament amb «la revisió urgent de les lleis més perverses impulsades pel Govern Bauzá» i ha presentat a la presidenta les seves propostes, per a totes les illes, de revisió o derogació «dels articles més desreguladores en matèria territorial de les diferents lleis impulsades o modificades per Bauzá».

En concret, el GOB s'ha referit a la Llei del sòl, llei de mesures urgents, llei de sòl rústic, la llei del Turisme, llei d'impacte ambiental, llei minera, llei agrària i llei de ports. L'entitat també ha abordat la necessitat d'impulsar una Llei de Residus dins del pròxim any 2016 «perquè la importació de residus, ara paralitzada en relació a carregament previstos per aquest 2015, sigui paralitzada definitivament».

Espais naturals
D'altra banda, han tractat la necessitat d'impulsar la gestió dels espais naturals protegits, l'ampliació de territori natural protegit, amb nous parcs i àrees de protecció així com dotar d'eines de planificació i gestió dels espais ja existents, «per assegurar que la biodiversitat es converteixi en un eix estratègic de l'acció de Govern».

Finalment, s'ha parlat de l'impost turístic. En aquest assumpte, el GOB ha insistit que es destini a actuacions de millora mediambiental, «una qüestió estratègica per a la nostra economia i societat, però que ha sofert i sofreix un dèficit crònic i greu d'inversió». Pel GOB el nou impost «hauria de ser realment una ecotaxa».

En relació a l'impost i als propers pressupostos presentats aquesta setmana, el GOB ha indicat que el medi ambient i la conservació del territori «haurien de convertir-se en un eix estratègic de l'acció de govern, símbol d'un canvi dràstic de la política econòmica i turística».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Juan, fa mes de 5 anys

y un beee.negre.estos cuatro años han estado"mising"

Valoració:-5menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Protestant, lluitant i fent feina, amic Ara si. Protestant, lluitant i fent feina, malgrat pel que veig, vostè no s´en ha adonat de tot el que hem fet.

Valoració:-3menosmas
Per Ara sí, fa mes de 5 anys

Em denano on han estat tots aquests que ara tan exigeixen durant els quatre anys den Bauza.
GOBs, anti-feixines i d'altres, feis rialles.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris