algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Compte enrere i desaveniències entre els colectius cridats a signar l’Acord Marc d’Educació

Els afiliats de l’ensenyament públic de l’STEI ha aprovat amb un percentatge d’un 69,28% la signatura de l’Acord marc per a la recuperació dels drets socials i laborals del col·lectiu docent públic. D’acord amb aquestes dades, l’STEI signarà el document que permet dur a terme la desconvocatòria de la vaga indefinida per part del comitè de vaga. La plena validesa de l’Acord es produirà quan aquest sigui ratificat a la Mesa Sectorial d’Educació, marc en el qual es concretaran i es desenvoluparan tots els apartats del seu contingut.

L’STEI reclama a la Conselleria d’Educació que l’Acord marc contengui la corresponent memòria econòmica detallada de cada una de les mesures que s’han de dur a terme, per tal d’assegurar-ne la seva execució real.  Pel que fa als ajuts de menjador i de reutilització de llibres de text, el nostre sindicat assumeix el compromís al qual ha arribat la Federació de Pares i Mares d’Alumnes amb la Conselleria i demana que consti amb els termes acordats dins l’Acord marc que se subscriurà. 

El sindicat presenta aquestes dades dies després del comunicat de l’Assemblea de Docents, en el qual s’hi mostrava una postura clarament diferenciada de col·lectiu. Dimecres passat, els docents criticaven el procès de negociació de l’acord global educatiu considerant-lo «poc transparent i poc dinàmic», i afegien que «l’immobilisme ha arribat des de les files de la Conselleria i no de forma contrària».

 A més, els docents valoraven la decisió de STEI i CCOO assegurant que es tractava d’una decisió «irresponsable». El col·lectiu no va voler dedicar massa atenció al paper d’aquests grups però varen recordar que «la lluita desenvolupada durant dos anys no ha estat per salvar-li els trastos a ningú, sinó per la millora de la nostra feina i del sistema educatiu».

 Per això els propis docents han convocat una assemblea demà dimarts a l’IES SINEU davant les intencions dels sindicats. I recorden que  l'Assemblea també té convocada, pel seu compte, la vaga indefinida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris