cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Lorenzo Bravo condemnat a pagar 6.000 euros a Bauzá per haver-lo insultat

Lorenzo Bravo i Katiana Vicens en una roda de premsa.

22-06-2012Arxiu dB

La Sala Primera del Tribunal Suprem ha condemnat l'exsecretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, a indemnitzar amb 6.000 euros al president del Govern en funcions i president del PP, José Ramón Bauzá, per atemptar al seu honor després de dir-li «porc» i «gilipolles».

La sentència de la Sala Civil del Tribunal Suprem revoca la sentència de l'Audiència Provincial, que va absoldre Bravo i argumenta que «la intromissió que el senyor Bauzá va patir en el seu dret a l'honor en ser qualificat de porc i 'gilipolles' no està justificada per l'exercici legítim de la llibertat d'expressió de Bravo».

En aquest sentit, la interlocutòria remarca que Bravo "no gaudeix d'un dret a insultar, fins i tot encara que el destinatari de l'insult ostenti un càrrec públic i els insults es realitzin en relació a polèmiques de caràcter polític o sindical".

En la decisió de la sentència es reflecteix que es condemna a Bravo a realitzar a càrrec seu la publicació d'una nota informativa en què es resumeixi la sentència en els diaris locals que van informar sobre les declaracions de l'exsecretari general «amb una rellevància similar a les notícies sobre les manifestacions que van constituir la intromissió il·legítima, així com a indemnitzar en 6.000 euros».

Cal destacar que, segons l'alt tribunal, les expressions de Bravo van constituir crítica política i estan emparades per la llibertat d'expressió, però en determinats extrems (com les paraules "porc" i "gilipolles") tenien «un contingut molt ofensiu que ha sobrepassat l'àmbit de la llibertat d'expressió "d'una manera que Bauzá no estava obligat» a suportar tot i la tolerància més gran exigible a les persones que ocupen un càrrec públic».

Així mateix, la sentència no fa extensiva la condemna al sindicat UGT, ja que la vulneració de l'honor de Bauzá va ser una actuació personal de Bravo i no es va fer en un comunicat o declaració institucional del sindicat.

Segons precisen fonts judicials, el Jutjat de Primera Instància número 4 de Palma, en primera instància, va desestimar la demanda de Bauzá com després va fer l'Audiència de Palma, decisió que ara ha estat revocada per la Sala Primera del Tribunal Suprem.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa mes de 4 anys

Aquest digital te lectors opinants que son uns degenerats.

Valoració:0menosmas
Per res, fa mes de 4 anys

Ni este ni una cosa rara que se llama verkami recibirán ni un centavo. Son los mismos que se llenan la boca con el catalán y dejaron morir al Baleares papel por no poner la mano a la butxaca. Viniendo a dar la paliaza aqui, resulta más barato que comprar aquel papelamen. De poner dinero, nada de nada. O res de res. Mi dinero no es para estas cosas.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Si obri un compte jo també hi posaré, perque li va dir a en Bauzá el que jo també pensava d' ell. Si només recull la meitat, només haurà de pagar l' altra meitat i si sobra, que ho dóni a una associació benèfica.en

Valoració:2menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

En Baussà és un governant que s'ha comportat talment allò que li ha dit en Lorenzo. Merescut ho té. En aquest cas l'insult és el dret a la pataleta dels que, impotents, hem hagut de patir tot el que ens ha fet. Està legitimat, encara que li hagi tocat un jutge que no ho veia així (que això és l'altra, tot depèn de qui et toqui en aquests afers verbals).

Mira, a en Baussà no se li ha romput res rebent els insults, i com que te la barra de ferro i és un prepotent no li ve d'aquí. No veig jo justificació a tanta multa.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Ara anava a dir exactament el que ha dit en Rodin, obre'l, que trobaràs més de 6000 persones que sentiran que dient això els has fet de portaveu i voldrem compartir la multa.

Tocarem a menys de 50 cèntims per hom segur!

JoSomLorenzoBravo!

Valoració:1menosmas
Per de asco, fa mes de 4 anys

¡Bravo!. Este siempre se creyó que podía decir cualquier disparate. Pues, no. Ahora a pagar.

Y si un tal Rodin habla de abrir cuentas, es señal que aplaude los disparates del sindicalista. ¿Qué te parecería si yo te llamase lo mismo, por ejemplo?. ¿Qué dirías si el insultado fuese el de la UGT?. Demuestras la catadura moral que atesoras. Quédatela.

Valoració:2menosmas
Per Rodin, fa mes de 4 anys

Llorenç obre un compte corrent que amb molt de gust colaborarem!!!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris