algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Les dones necessiten cotitzar set anys més que els homes per tenir una pensió similar

Les treballadores de les Balears haurien de cotitzar una mitjana de 42 anys per tenir dret a una pensió similar a la dels homes amb tan sols 35 anys cotitzats

Jornades d'UGT 'Eines per combatre la bretxa salarial'.

18-06-2015UGT

Les dones treballadores de les Balears haurien de cotitzar una mitjana de 42 anys per tenir dret a una pensió similar a la dels homes amb tan sols 35 anys cotitzats.

Així s'ha posat de manifest en la jornada formativa 'Eines per combatre la bretxa salarial' que ha celebrat aquest dijous UGT per presentar diferents aplicacions informàtiques que avaluen les discriminacions de gènere a les empreses i analitzar les causes i els factors que influeixen en les desigualtats en el mercat laboral.

La responsable del Departament Confederal de la Dona Treballadora de la UGT, Elisa García, ha explicat que el conjunt de les dones treballadores de les Illes van cobrar de mitjana 823 milions d'euros menys que els homes, la mitjana estatal està en 27.000 milions d'euros, segons la darrera enquesta d'Estructura Salarial de l'Institut Nacional d’Estadística referida a l’any 2012.

«Les treballadores de les Illes cobren de mitjana 3.000 euros anuals menys que els homes i haurien de treballar 51 dies més a l'any per percebre el mateix salari que els seus companys», ha assenyalat García, que ha recordat que la bretxa salarial té les causes en la discriminació que pateixen les treballadores en el mercat laboral ja que acaparen els contractes parcials i les jornades parcials i les ocupacions més mal remunerades.

Per avaluar i contrarestar les desigualtats de gènere al mercat laboral, la Secretaria d'Igualtat d'UGT ha desenvolupat una aplicació per a mòbils i un programa informàtic que xifra les diferències per condicions de gènere a les empreses.

Aquestes iniciatives tecnològiques estan emmarcades en el projecte 'Eines per combatre la bretxa salarial' que està realitzant la Secretaria d'Igualtat Confederal amb el cofinançament del Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu per a Espanya a través del Programa d'igualtat de gènere i conciliació.

Durant la jornada, a la qual han assistit mig centenar de representants sindicals, també s'ha criticat el pla de família que vol impulsar el Govern de Mariano Rajoy, en el qual es recull pujar una mitjana de 30 euros les pensions de les dones treballadores amb fills.

«La solució per posar fi a la desigualtat que pateix la dona en l'esfera laboral no ha d'implicar voler deixar les treballadores a casa cuidant els fills, sinó implementar mesures que compensin les seves llacunes de cotització», ha defensat Elisa García.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per això, fa mes de 4 anys

Les dones amb 35 anys cotitzats,cobraran el 100% de pensió igual que els homes.El problema és que els sous no son els mateixos.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Ara que s' ha lograt que les nines i al.lotes, rebin la mateixa preparació acadèmica que els níns i joves, se troba l' entrebanc dels sous. I encara en hi ha una altra: a una empresa, privada o organisme públic, als homes que no rendeixen ni son eficaços, se'ls perdona més que a les dones que tampoc compleixen amb els objectius.

Valoració:3menosmas
Per Biodramina, fa mes de 4 anys

Francina no.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris