nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

El nou Consell assegura un canvi en el model de gestió del Teatre Principal

15-06-2015

Les negociacions per tancar l’organigrama de govern del Consell de Mallorca avancen a bon ritme i avui s'ha arribat a nous acords referents a Cultura. Els tres partits que han de formar govern (PSIB, MÉS i PODEM) confirmen que «la cultura és un dret accessible a tothom i amb un vessant individual i col·lectiu». I amb aquesta idea s’han presentat les noves línies d’acció.

En el marc del fòrum de participació, es crearà el Consell de les Arts i Cultura de Mallorca, que suposarà la millora en la coordinació, projecció i difusió de l’activitat cultural al conjunt de l’illa de Mallorca i la promoció de la creació artística. Al mateix temps aquest Consell funcionarà com a observatori de la cultura.

Professionalitzar la gestió del Teatre Principal

Després de quatre anys amb Margalida Moner (exconsellera d’Agricultura) al capdavant, la gestió del Teatre Principal per part del PP ha causat crítiques provinents de tots els sectors culturals. I durant la legislatura dels populars s’han anat acumulant les demandes per fer dimitir a Moner fruit de la manca de polítiques culturals.

Per això el nou organigrama del Consell preveu convertir el Teatre Principal de Palma en l’eix d’una Xarxa de Teatres i Auditoris Públics, com a referent de les arts escèniques de l’illa.

A més, per evitar polèmiques viscudes prèviament amb Margalida Moner (elegida ‘a dit’ pels populars), el nou Consell aposta per la professionalització en la gestió del Teatre, per la qual cosa la gerència i l’equip directiu del Teatre Principal serà triat mitjançant concurs de mèrits, al qual participarà el sector. Amb caràcter previ, s’aprovarà un pla artístic i de gestió del Teatre Principal, pla que es redactarà amb la participació del sector cultural de Mallorca, des dels fòrums de participació esmentats anteriorment.

Restabliment del programa d’acollida lingüística

En el marc de la llengua catalana, el nou Consell pretén restablir el programa d'acollida lingüística, garantint a les persones nouvingudes la possibilitat de rebre gratuïtament cursos de llengua i cultura pròpies de Mallorca. També es volen recuperar els premis Mallorca de creació literària en català a més de generar la creació d’espais de promoció i difusió de la cultura, en l’àmbit dels països de parla i cultura catalana.

Demà es tanca el programa de govern del Consell de Mallorca i les tres formacions preveuen dedicar el darrer dia de negociacions al debat de propostes en matèria de funció pública i cooperació local

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris