nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Renda mínima garantida i dació en pagament com a mesures a complir pel Pacte d'Esquerres

04-06-2015

La segona reunió celebrada pel PSIB-PSOE, MÉS i Podem ha servit per confirmar que la renda mínima garantida serà una realitat en el primer trimestre del 2016, una vegada que s'inclogui en el pressupost de la comunitat de l'any que la partida econòmica que garanteixi la seva aplicació, que s'estima que podria rondar entre els 50 i 60 milions d'euros anuals.

Els assistents a la reunió han qualificat la mesura com una eina de«rescat social i ciutadà» que posaran en marxa i que es preveu que beneficiarà al voltant de 115.000 persones de les i que serà gestionada pels Consells Insulars , amb l'aportació del Govern.

Així ho han concretat els representants de les tres formacions en una roda de premsa celebrada aquest dijous per donar compte del transcurs de les negociacions que mantenen des de primera hora del matí amb l'objectiu d'establir les bases programàtiques del futur pacte d'esquerres a les Illes Balears.

Segons ha precisat la candidata de Podem, Laura Camargo, el nombre de ciutadans que podrien acollir-se a aquesta renda mínima garantida està estimada en funció de l'informe de Foessa, que apunta que el percentatge de persones en risc de pobresa / exclusió ronda el 30% a la Comunitat balear.

Modificar la llei per evitar els desnonaments

La trobada celebrada aquest dijous també ha servit per mostrar més propostes de caràcter social. Pel que fa als desnonaments, els representants de les tres formacions han apuntat la voluntat d'instar l'Estat a modificar la legislació perquè sigui una realitat la dació en pagament, i assumir mesures com la creació d'un servei d'intermediació per evitar la pèrdua d'habitatges.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Suposem que aquestes 115.000 persones, se lis dona 500 euros cada mes, 6000 euros per any.

La condició necessaria seria que se lis donàs amb la condició de residir fora de Balears,
cada més se lis envia 500 euros.

Balears se estalviaria uns 4000 milions de euros per any i només li costaria uns 700 milions de euros.

Per la gent que no entén aquesta paradoxa ès fàcil de comprendre, depèn de la zona que tries i del hotel si ès de cinc estrelles o ès un hostal.

Per molt que facin, a Balears un pobre costa més de 12.000 euros per any, però si l'enviam a Extremadura, Andalusia, Marroc, Amèrica Latina, Àfrica, els costos disminuexen fins a 10 vegades aquesta quantitat i tendrà un nivell de vida que envejaram els natius de la zona escogida i també farà millorar la renda de la zona escogida.

Valoració:-1menosmas
Per Macia, fa mes de 4 anys

Molt bo hemisferi sud.
500€ per 115000 persones, 12 mesos per any, son 690.000.000 milions d,€ any. No se com fa es comtes

Valoració:1menosmas
Per hemisferi sud, fa mes de 4 anys

Perdonau però no me surten els números.
Què entenem per renta mínima? De quina quantitat estam parlant?
Si calculen una partida posem de 60 milions anuals, I ho dividim entre les 115.000 persones de Balears que segons Foesa estan en risc d'exclusió social. El resultat no és per tirar coets: 43,47 euros mensuals com a renta mínima?

Valoració:3menosmas
Per Macia, fa mes de 4 anys

Castella mos roba i lo que no mos roben ho repartirem, podem sermes curts?

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Les almoines han de ser voluntàries.

Lo que no me agrada ès això de
"el nombre de ciutadans que podrien acollir-se a aquesta renda mínima garantida està estimada en funció de l'informe de Foessa,"

La renda bàsica o digues-li "mínima" ha de esser per tothom, a de esser personal.
La de rebre el més ric i el més pobre; una família de quatre rebria quatre rendes i una família de un rebria una renda.

No ès necessari aprovar cap pressupost, se pot treure del 0'7% que se dona a les ONGs, que en tot l'Estat són uns 3000 milions , i a Balears li correspondria més de 60 milions.

Valoració:-1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 4 anys

@Arrom

A pite clein a candemor noorr......

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

I que voleu que vos digui?. Som votant d´un d´aquests partits que ara volen pactar, i de tota sa vida, però no crec que molts de vontants, com jo mateix, a s´hora de votar, es fet de donar 600€ a sa gent que no te doblers. Enguany potser que siguin 100.000 persones, però l´any que ve igual son 250.000.
Pagam es AVES de sa Peninsula i no pdem tenir un tren decent per arribar de Palma a Artà o Alcudia, no diuen res de poder veura els canals de Tv en català, no diuen res de poder ser atesos en tota normalitat a les administracions públiques en sa nostra llengo, no diuen res d´aturar els camps de golf que encara estan projectats com Son Baco o Son Bosch...
Ja ho vaig dir s´altre dia esper no haver d´anyorar s´antic PSM

Valoració:5menosmas
Per Arrom, fa mes de 4 anys

En sembla be ausenta rende mínima i el diblers retornen de Masrid, si no, no.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris