nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Malgrat les traves burocràtiques, Ben Amics omple el mes de juny d'orgull

04-06-2015

L'associació Ben Amics no s'ha deixat endur pels impediments burocràtics d'enguany i ha organitzat nombroses activitats obertes a tota la ciutadania perquè durant tot el mes de juny qualsevol persona pugui gaudir de l'Orgull LGTBI. Aquesta efemèride se celebra a Mallorca des de l'any 1995, quan s'entregaven per primera vegada els guardons Siurell Rosa i Dimoni Rosa, que compleixen 20 anys.

Per poder afrontar les despeses de les activitats culturals l'entitat ha llançat una campanya de crowfunding a la plataforma Verkami amb l'eslògan: Construïm l'Orgull a Mallorca, promovent la participació de la ciutadania per poder dur a terme el mes de l'Orgull LGTBI, que a més de ser una data identitària per al col·lectiu a escala internacional, també suposa commemorar l'inici del moviment LGTB a la revolta de Stonewall el 1969.

En un any de canvis polítics, Ben Amics ha escollit la manifestació convocada el 27 de juny per visibilitzar i reivindicar la importància que té que els partits polítics que formin govern a les Balears aprovin la proposta de llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es va presentar el passat mes de desembre.

A la reivindicació no hi faltarà la vessant més festiva; l'Orgull LGTBI aquest any proposa el primer concurs gastronòmic "Mossega l'Orgull" els dies 25 i 26 de juny en locals de la Zona de Sindicat, Plaça Drassanes i el barri de Santa Catalina. A més, la festa Oficial de l'Orgull, passa a celebrar-se durant l'última setmana de juny amb el nom de Summer Pride Week.

Tota la informació de les diferents activitats i actes estarà disponible a les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest i a la pàgina web de l'entitat

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris