algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

L'Audiència confirma els pagaments en negre del PP de Jaume Matas

Foto: Última Hora

L'Audiència Provincial de les Balears ha dictat un acte en el qual avala l'existència de pagaments en negre per part del PP balear als organitzadors de les seves campanyes electorals de 2003 i 2007, amb Jaume Matas com a candidat a la presidència del Govern. Els pagaments no van quedar reflectits en la comptabilitat oficial del partit ja que s'havien superat aquests anys les despeses electorals permeses per llei.

Es tracta d'uns fets, els relacionats amb els comicis autonòmics i municipals de 2007 —els de 2003 haurien prescrit—, pels quals serà jutjat l'extresorer de la formació i cunyat de MatasFernando Areal, per a qui el fiscal anticorrupció Pedro Horrach reclama tres anys de presó i una multa de 15.000 euros per un delicte electoral.

Precisament, Areal està citat aquest dimecres al Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma perquè el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, notifiqui personalment l'acte amb què va obrir judici oral contra ell arran de les presumptes irregularitats detectades en les despeses electorals, si bé la compareixença ha estat finalment suspesa, ja que l’acusat no és a Mallorca.

Pagament en negre a Nimbus

En la resolució judicial, el tribunal de la Secció Segona considera «versemblant» la confessió efectuada per l'administrador de l'empresa de publicitat Nimbus, Miquel Romero, que va detallar que el PP li va pagar en negre fins a 71.958 euros. Una quantitat que, apunta la Sala, no va constar en la comptabilitat del partit.

Així, Areal va contractar Nimbus perquè s'encarregués de la creació i el disseny d'anuncis i la gestió de la contractació d'espais publicitaris en diferents mitjans de comunicació, treballs pels quals l'agència va emetre cinc factures per un import global de 249.872 euros, que van ser —llevat de la darrera— remeses a la Sindicatura de Comptes de les Balears i al Tribunal de Comptes perquè fossin fiscalitzades.

Al marge dels anteriors serveis, Nimbus, durant els mesos d'abril i maig de 2007 i per encàrrec d'Areal, que actuava en representació del PP, va desenvolupar nombroses tasques de creativitat i promoció dels missatges electorals del partit, que van generar uns costos oficials de 62.572 euros, que, amb el marge de benefici brut del 15 per cent, suposaven un total de 71.958 euros.

Uns fons que Areal va decidir abonar en negre, ja que el PP havia superat els límits legals fixats per a despeses electorals, de manera que la quantitat va ser lliurada a Romero mitjançant diverses entregues de diners en efectiu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Se passen de llestos els del gremi judicial.
¿O sigui pagar l'excés de una despesa de la seva butxaca ès delicte?

Valoració:-1menosmas
Per Es veu que no., fa mes de 5 anys

I què fa aquest home a lloure quan per molt més pocs n´hi ha molts que fa temps estan a la garjola?
Quina informació sobre altes esferes té, que el temen?
Sobre qui? La casa reial? No som tots igual, davant la llei?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris