nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Primera reunió per negociar el futur pacte d'esquerres de les Balears

02-06-2015

Representants de PSIB, Podem i MÉS es reuniran aquest dimarts a partir de les 17.30 hores amb l'objectiu de negociar el futur pacte d'esquerres de les Illes.

Des de Podem es tenia previst emetre la reunió en directe a través de streaming, però la proposta ha estat finalment rebutjada per les altres parts. El partit liderat per Alberto Jarabo té la intenció de plantejar mesures per eradicar la corrupció i posar fi als desnonaments i a les polítiques dels bancs que els afavoreixen. A més, demanen impulsar polítiques de creació d'un parc d'habitatges socials públics de lloguer i reclamen assegurar els subministraments bàsics d'energia i d'aigua per a tota la població.

L'Executiva de MÉS per Mallorca, de forma consensuada amb MÉS per Menorca, aprovava dilluns un paquet de mesures programàtiques que traslladarà a les negociacions tripartides, entre les quals inclouen un decret per aplicar la renda mínima garantida de 500 euros o la restitució de la targeta sanitària.
Entre les mesures urgents, el partit ha remarcat un pla urgent de beques menjador i lluita contra la pobresa, mesures contra la pobresa energètica, la paralització de la importació de residus de l'estranger, i el recurs de la via judicial per aturar les prospeccions petrolieres.

A més, reclamen la recuperació del diàleg amb la comunitat educativa, la derogació del TIL, de la llei de símbols o l'ajornament en l'aplicació dels currículums de l'LOMCE en ESO i Batxillerat. Totes aquestes mesures s'inclouen en les mesures plantejades de cara als primers 100 dies de l'Executiu.

El PSIB-PSOE afronta l’inici de la ronda de converses amb la intenció de recuperar les demandes dels ciutadans per al retorn dels drets i dels serveis públics perduts durant la legislatura del PP al GovernEl partit liderat per Francina Armengol advoca en primer lloc pel rescat d’aquelles persones que més ho necessiten, per un nou marc de relació entre els treballadors i el mercat laboral, i perseguir l’explotació i la precarització de la feina. Exigeixen un nou temps per a l’educació, la sanitat i els serveis socials públics, entesos des de la premissa del benestar de les persones, i abordats a través del diàleg i el consens.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris