nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

El futur batle de Calvià es posiciona en contra de la immersió lingüística

Foto: Última hora

El 13 de maig passat, en campanya electoral, el candidat a la batlia pel PSIBAlfonso Rodríguez Badal, va assenyalar en una trobada digital que no estava d'acord amb el sistema d'immersió lingüística en català en els centres educatius de les Balears.

Si bé a les Illes només s'aplica un decret de mínims, el representant socialista de Calvià afegia que «la llengua ha de ser sempre un vehicle d'entesa, no d'enfrontament. Com a professor de llengua espanyola sempre he pensat que necessitem que els nostres joves acabin l'ensenyament obligatori amb domini de les llengües oficials i de l'anglès com a llengua internacional».

El març d’aquest mateix any, Francina Armengol, líder del partit d’Alfonso Rodríguez, defensava precisament una educació basada en la immersió lingüística per tal de fer tornar la normalitat a les aules i s'oposava al model de trilingüisme del govern de Bauzá.

Les intencions del candidat a batle per Calvià no només s’oposen a les paraules d’Armengol, també s’allunyen de les polítiques educatives de dos partits que estan cridats a sumar coalició amb el PSIB per tal d’assolir un consistori d’esquerres. SSP CALVIÀ (formació on algun dels seus membres militen a Podem) i la coalició EU-MÉS han defensat des d’un principi els programes que conformen els partits que representen. Ambdós documents programàtics contenen l'ús del català com a llengua vehicular a les aules.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Cristof, fa mes de 5 anys

Alfonso Rodríguez Badal, no estava d'acord amb el sistema d'immersió lingüística en català en els centres educatius de les Balears, però sí estarà, dic jo, d'acord amb la immersió alcohòlica en els centres deseducatius dels seus carrers vergonyosos.

Valoració:6menosmas
Per Lope Lopes, fa mes de 5 anys

Lluny dels talibanismes d'un i altre costat, crec que es pot fer molt més i millor - en el món educatiu - del què s'ha fet fins ara. I no parl només dels desgraciats quatre anys darrers.
Falta qualitat en el professorat, falla el sistema, especialment a primària. Ja va sent hora de parlar clar.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Se refereix a ón "inmergeixen" la seva llengüa , els anglesos de Punta Balena. Venga, "pollo", que ja téns prou feina amb el teu municipi, con per voler fer la feins del conseller d' Educació.

Valoració:15menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

Pues entonces ya no es progresista...

Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa mes de 5 anys

I de la immersió lingüística en Castellà dels darrers 300 anys, hi està a favor o en contra?

Valoració:55menosmas
Per Soma, fa mes de 5 anys

Un professor sense sentit pedagògic aspirant a batle?
No apte,

Valoració:33menosmas
Per maggy2, fa mes de 5 anys

A #pepet
Crec que ets tu que no ho tens clar. Mai s'ha dit que no fos la conselleria que havia de decidir perquè les competències en Educació (i ho dic en majúscula) corresponen, d'acord amb la constitució, a l'estat i a les comunitats autònomes. El que s'ha discutit ha estat la forma autoritària en què la conselleria ha volgut imposar el que han volgut un percentatge mínim dels ciutadans, que són els que donaren la majoria absoluta al pp.
I que a les urnes, per culpa de l'abstenció, el pp tingués la majoria absoluta no hauria d'implicar l'autoritarisme i la dictadura en qüestions tan fonamentals que tradicionalment i a tots els països democràtics han estat considerades "qüestions d'estat" i, per tal motiu, fins i tot quan hi havia majoria absoluta, les decisions es prenien després de llargues reunions amb l'oposició i totes les forces socials implicades. Aquestes "qüestions" considerades "d'estat" han estat l'educació, la justícia... entre d'altres. I això és perquè són qüestions que no s'haurien de canviar totalment cada vegada que pugui entrar un altre partit polític perquè necessiten una estabilitat i tenir en compte tota la societat en general.
El pp ha passat per alt això i ha fet el que ha volgut, fins i tot fent traves als tribunals que, en darrera instància, són o haurien de ser els intérprets i si cal els controladors de la legalitat de les normes i de la seva aplicació per part de l'administració.
Un consell: si no saps de què parles, parla d'una altra cosa que segur que hi ha coses sobre les quals tens més coneixements i experiència.

Valoració:24menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

Aquest foraster és un ignorant, no sap de què parla, perquè malauradament a les Illes la immersió lingüística gairebé no s'ha aplicat a cap centre docent. M'agradaria que assenyalàs un sol centre escolar de Calvià on s'hagi aplicat la immersió lingüística!

Valoració:51menosmas
Per Pep, fa mes de 5 anys

Els ajuntaments no tenen competències en educació.

Valoració:33menosmas
Per Llorenç Cifre, fa mes de 5 anys

Es pot dir més alt, però no més clar, la immersió lingüística és un desideratum pero no és majoritària a tota l'esquerra. Si les bases de podemos votassin...
Ja ens agradaria la immersió per tot arreu però està clar que s'ha d'arribar a un pacte, les propostes de màxims ja no son majoritàries i es molt millor un acord digne que no patir la humiliació que s'ha patit aquests darrers anys.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris