cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Bauzá perd per l'Educació

Aquest dimecres s'ha celebrat un debat denominat 'cara a cara' entre els candidats a la presidència del Govern del PP i del PSOE. N'han quedat exclosos la resta de candidats i de manera injustificable, els de les formacions amb representació parlamentària.

El cara a cara entre José Ramón Bauzá i Francina Armengol va resultar fat i encorsetat. Hi havia poc marge per a la improvisació i encara menys per a la brillantor. Els dos candidats es varen limitar a interpretar la representació del seu argumentari i, sobretot, a intentar no equivocar-se.

El debat presentat per Cristina Bugallo estava segmentat per temàtiques, que la conductora de l'espai anava exposant als candidats, els quals anaven responent i replicant.
Bauzá va prometre crear 40.000 llocs de treball i va mostrar els típics gràfics que suposadament mostraven l'evolució de l'ocupació que, segons el candidat conservador, duu 30 mesos creixent.
Armengol li va recriminar que hagi hagut de canviar tres vegades els consellers d'Educació i de Salut, i qualificà de «cruel» el seu oponent per haver retirat la targeta sanitària a 20.000 persones. També li va tirar en cara que “no s'ha dignat a rebre ni cinc minuts a la comunitat educativa”.

On es va decantar la balança en favor d'Armengol, va ser en el moment de debatre sobre Educació. La socialista denuncià la imposició del TIL i recordà la manifestació de més de cent mil persones en contra de la política educativa de Bauzá. El candidat de dretes reaccionà amb nerviosisme, estossegà en vàries ocasions, i en començar a parlar returava, com si no sabés per on sortir-ne.

En definitiva, un debat de perfil baixíssim, amb dos candidats atenallats per la por a vessar-la. Un debat que va perdre en Bauzá i varen guanyar els absents.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 5 anys

Debat entre sucursals de partits polítics madrilenys
els mateixos que permeten l'espoli fiscal, acabam amb l'expoliació de Madrid i gestionam els nostres doblers així podrem millorar i acabar amb la desigualtat social i la manca total d’inversions.

Votam partits d'aqui en benefici nostre! Si ets d'esquerres i estimes les Illes Balears vota MÉS per Mallorca i si ets de centre o dreta i estimes les Illes Balears vota EL PI però votam partits d'aquí!

Valoració:6menosmas
Per Biel, fa mes de 5 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:12menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

@Progre: La gent inteligent no vota als mercats, vota als que els poden ajudar a solucionar els problemes, que els han causat les polítiques ultrallaberals.

Valoració:9menosmas
Per Salvador, fa mes de 5 anys

Unos titubeos y unos carraspeos ¿son una derrota? Ya veremos lo que pasa en las urnas el día 24. Y espero que entre Bauzá y los de Ciudadanos les pongan a tanto manipulador las peras a cuarto.

Valoració:-4menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 5 anys

VARGAS LLOSA:
"TODO NACIONALISMO ENTRAÑA UNA VIOLENCIA POTENCIAL", AUNQUE SE PRESENTE COMO "PACIFICO" Y BUSQUE LOGRAR SUS OBJETIVOS CON ELECCIONES YA QUE DISCRIMINA A LAS PERSONAS POR SU LUGAR DE NACIMIENTO, LENGUA O COLOR DE LA PIEL, Y A AUGURADO QUE EL NACIONALISMO CATALÁN NO PROSPERARÁ.
LOS NACIONALISTAS BENIGNOS Y CIVILIZADOS DEFIENDEN UNA DOCTRINA QUE A MEDIO O LARGO PLAZO CONDUCE A LA VIOLENCIA.
LA HISTORIA DE LA HUMANIDAD PRUEBA ESTA VIOLENCIA LATENTE EN EL NACIONALISM, AL QUE HA ATRIBUIDO , JUNTO CON LA RELIGIÓN, "LAS PEORES CATÁSTROFES DE LA HISTORIA".
VARGAS LLOSA TACHA EL NACIONALISMO DE "SUBCULTURA" PORQUE NO REPRESENTA UN CÚMULO DE IDEAS QUE PROPONGAN UINA FÓRMULA CIVILIZADA DE COEXISTENCIA, SINO QUE SE BASA EN "UN ACTO DE FE" Y CONSTITUYE "UNA RELIGIÓN QUE NO QUIERE DECIR SU NOMBRE".
EL NACIONALISMO CATALÁN NO PROSPERARÁ PORQUE ESPAÑA Y TAMBIEN CATALUÑA YA HAN A VANZADO SUFICIENTE COMO PARA RETROCEDER A UN SISTEMA DE COEXISTENCIAS QUE TRAERIA DESGRACIAS A ESPAÑA, CATALUÑA Y EUROPA.
EL NOBEL HA APUNTADO AL NACIONALISMO COMO LA PEROR CARA DEL POPULISMO, QUE HA DESCRITO COMO UNA "FÓRMULA VAGA,CONFUSA Y MUY GENERAL QUE CONSISTE EN POLITICAS DEMAGÓGICAS QUE SACREIFICAN EL FUTURO EN NOMBRE DE UN PRESENTE, Y QUE ACTUAN MOVIDOS POR LA GRATIFICACIÓN ELECTORAL INMEDIATA.

Valoració:-4menosmas
Per Riurem, fa mes de 5 anys

Vàreu veure la cara d'amargat que feia? Ho deia tot!

Valoració:16menosmas
Per Ho ho ho!!, fa mes de 5 anys

@ Hè, hè, hè!!!,

Ja ho crec.
Riurem

Valoració:-4menosmas
Per jbm, fa mes de 5 anys

Desmuntant Ciutadans

https://youtu.be/v-jLZ5frT88

Valoració:12menosmas
Per Hè, hè, hè!!!, fa mes de 5 anys

Dilluns en parlarem, "mallorquí".

Valoració:13menosmas
Per Juas juas, fa mes de 5 anys

Ya me lo cuentas el lunes, "mallorquina"

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris