algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Els candidats del PI signen el document ‘Paraula del Pi’ davant notari

Els candidats del Pi al Parlament i al Consell de Mallorca, Jaume Font i Antoni Pastor, i el president del partit a Mallorca, Josep Melià, han signat davant notari les condicions que s’haurien de donar per fer efectiu el seu suport a un Govern.

Els membres del partit asseguren que aquesta acció «només és la constatació d’una realitat: complirem el nostre compromís amb Balears». I afegeixen que només donaran suport o pactaran amb aquell candidat a president o presidenta que assumeixi les polítiques escrites en el document signat.

Entre les iniciatives proposades en el document legal es reclama dictar una moratòria de grans superfícies comercials que, com a mínim, n’impedeixi l’autorització de noves fins que s’aprovi el Pla director sectorial de comerç.
S’exigeix el compliment del pacte educatiu, la derogació explícita i total del TIL, recuperar el Decret de mínims, consens amb els docents per definir el calendari i els canvis necessaris per implementar les previsions del pacte.

També es proposa un nou sistema de finançament unit a una contenció tributària que a la legislatura vinent iguali les Balears a la mitjana estatal, exigint alhora l’aprovació d’un règim especial fiscal per tal de complir l’Estatut. La regulació del lloguer turístic i el pacte per l’eficiència sanitària també figuren com a punts a complir i es fa un especial ressò en la transparència: el document explica que els secretaris generals de les conselleries, que són els òrgans administratius responsables de les contractacions, deixaran de ser càrrecs polítics i hauran de ser coberts per funcionaris que tendran garantit el càrrec bé de manera permanent o, com a mínim, durant un termini de vuit anys.

En la presentació d’aquest compromís, des del PI s’ha recordat que «un temps, a la nostra terra, bastava donar la paraula perquè s’entengués un contracte com a firmat». Per això han lamentat que «avui necessitam fer un compromís més explícit i, per això, signam aquest compromís davant notari»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 5 anys

Dos rebotados del PP y un ex-UM, jurando ante notario que, esta vez, no harán cositas malas.
Me mondo lirondo.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

A la fi! Això ho haurien de fer tots els partits, la gent no és conscient de com de "volàtil" és tot allò que es diu en campanya per a aconseguir vots. Ara anam.

Valoració:4menosmas
Per Arnau, fa mes de 5 anys

Una bona iniciativa. Molt content de veure aquest aire nou dins la política illenca, lluny dels fantasmes i "princeses" anteriors. No se si els votaré, de fet no tenc decidit el vot. Però el PI passa a ser una bona opció, m'agrada molt el seu discurs i sobretot m'agraden les ganes que hi posen.

Valoració:10menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 5 anys

Per a Tomeu;Jo també votaré el Pi

Valoració:11menosmas
Per Tomeu, fa mes de 5 anys

Pocs n'hi ha que es comprometin a res per escrit... i davant notari.
Definitivament, votaré el PI.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris