cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Anticorrupció demana una reducció de la fiança de la Infanta com va passar amb Ana Torroja

Fins a 18 persones s'asseuran al banc dels acusats, entre els quals hi ha la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, a més d'empresaris i exalts càrrecs de les Balears, País Valencià i Madrid.

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach.

Foto: Arxiu

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach, en l'escrit que ha presentat aquest dimarts davant el jutge José Castro per sol·licitar que redueixi a 449.500 euros la fiança de responsabilitat civil de 2,7 milions que pesa sobre Cristina de Borbó, demana el mateix tracte per a la infanta que el proporcionat a la cantant Ana Torroja així com a altres imputats condemnats al seu dia per haver defraudat a Hisenda.

Mitjançant un escrit al qual ha tingut accés l’agència Europa PressHorrach assevera que aquests casos, amb quotes defraudades «notablement superiors» a les investigades en el cas Nóos, es van saldar amb sentències de conformitat en què les multes imposades no van superar les quantitats distretes, mentre que la fiança decretada per la infanta és sis vegades superior.

En concret, l'excomponent de Mecano va acceptar a Palma una condemna d'un any i tres mesos de presó —substituïts per una multa de 9.000 euros— i el pagament, entre altres quantitats, de 796.410 euros en concepte de responsabilitat civil després d'admetre haver defraudat aquesta quantitat a Hisenda durant els anys 2003, 2006 i 2007 en quotes de l'IRPF.

Fins a 18 persones al banc dels acusats

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, va elevar dilluns a l'Audiència Provincial de les Balears, amb vista al seu enjudiciament, els més de cent toms i 76.000 folis que conformen el cas Nóos. Fins a 18 persones s'asseuran al banc dels acusats, entre els quals es troben la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, a més d'empresaris i exalts càrrecs de les Balears, Comunitat Valenciana i Madrid.

El tribunal que enjudiciarà la causa estarà format pel seu president, Juan Pedro Yllanes, Elionor Moyà, i la magistrada que —per torn de repartiment entre deu magistrats de les dues seccions penals de l'audiència— ha estat designada ponent i qui serà l'encarregada de redactar la sentència, Samantha Romero, pertanyent a la Secció Primera. El mateix tribunal fixarà més endavant la data per a la celebració de la vista oral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris