cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El GOB demana la nul·litat del Pla Hidrològic per «vulneració del dret a la informació»

Ses Fontanelles, Palma.

Foto: Arxiu

El GOB ha presentat aquest divendres dos escrits davant del Consell Balear de l’Aigua i el Consell de Govern demanant la nul·litat de la revisió del Pla Hidrològic. Argumenten que s’ha vulnerat el dret a la informació.

Expliquen que en el procés de revisió del Pla Hidrològic els membres del Consell Balear de l’Aigua no disposaven dels documents definitius sobre els quals informar alhora de la votació d’aquest Pla que es revisa cada cinc anys aproximadament.

«Així, tots els membres del Consell, excepte al GOB, varen votar a favor d’informar favorablement la revisió del Pla sense tenir coneixement dels documents sobre els quals informaven» han denunciat els ecologistes. «Consideram que això és una clara vulneració del procediment administratiu i que per tant, implica la consideració de l’acte administratiu com ACTE NUL d’acord amb l’establert als articles 62.1 apartat e) i 24.1 apartat a) de la Llei 30/1992».

Aquest acord podria suposar un delicte de prevaricació

El GOB manifesta que el fet d’adoptar un acord d’aquest tipus, sabent de la irregularitat del procediment, «pot suposar delicte de prevaricació tipificat a l’article 404 del Codi Penal, del que podrien ser responsables totes les persones que votaren a favor, així com els responsables de l’administració que provocaren, induïren o consentiren els fets descrits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris