algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La vaga d'estudiants es fa sentir a la UIB i als instituts de secundària

extret del twitter @AssembleaUIB

La vaga d'estudiants convocada pel SEPC i a la qual s'ha ha adherit l'Assemblea UIB, en l'àmbit universitari, ha desplegat el seu operatiu des de primera hora del matí. A les 7 h els primers piquets començaven a organitzar-se. La darrera hora segons informacions de contrainfo.cat és que els piquets de la UIB s'han desfet a les 10 h i ha començat el "passaclasses", on s'informarà els alumnes dels motius de la vaga i se'ls convocarà a la manifestació de les 12 h a la plaça del Tub.

Segons informa el twitter del SEPC, les primeres retencions de trànsit, provocades per les persones que volien accedir al campus amb vehicles motoritzats, han començat a crear-se minuts abans de les 8 del matí, coincidint amb l'inici de les classes i de la jornada laboral dels treballadors de la UIB. A les 9.30h l'embós ja arribava al centre comercial d'Ocimax. Des del SEPC informen que no hi ha hagut incidents especialment greus ni tensos entre piquets i les persones que no han secundat la vaga, excepte d'un motorista que ha envestit un grup d'estudiants que estaven intentant impedir l'entrada a la universitat. Pel que fa a la informació arribada des del twitter de l'Assemblea UIB, cap a les 9 del matí la policia ha entrat a les immediacions del campus i s'ha disposat a identificar els membres dels piquets de la vaga.

Secundària en vaga

Però la vaga no només s'està duen a terme a les instal·lacions de la Universitat de les Illes Balears. El SEPC també ha fet piquets informatius als centres d'educació secundària. Segons informa Aurora Morín, representant d'aquest sindicat, a les 9.30h el piquet informatiu composat per una trentena d'estudiants ja havia fet la meitat del recorregut que tenien previst. Han començat per l'IES Madina Mayurqa; quan han sortit d'aquest institut la policia ha començat a seguir el piquet i a partir d'aquest moment els ha «esperat a la porta de cada institut» on han anat. A més també es queixa de l'actuació policial per altres motius: «Quan érem dins l'institut Joan Maria Thomàs, la policia ens ha tret» i ha deixat veure el malestar dels vaguistes amb la pressió exercida per les forces armades. Al llarg del matí està previst que el piquet d'educació secundària arribi a l'IES Ses Estacions; després, al Politècnic; posteriorment, al Ramon Llull, i finalment a l'IES Joan Alcover. Precisament al costat d'aquests dos instituts, a la Plaça del Tub, hi ha convocada una manifestació a les 12h. Manifestació que és considerada l'acte central i principal de la jornada.

La representant del SEPC, Aurora Morín, s'ha mostrat molt satisfeta amb el seguiment de la vaga perquè «tot i estar en període d'exàmens els estudiants s'han mobilitzat», i ha afegit: «Quan entràvem a les aules vèiem que estaven pràcticament buides».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa mes de 5 anys

Mitja dotzena d'imbecils faren provocar un embus de 5 quilometres a la carretera de Valldemossa. Enhorabona. Els hauríen d'haver donat llandera per beneits.

Valoració:-6menosmas
Per antipanca, fa mes de 6 anys

Pero que cojones pinta aqui el Sindicato Especifico de Payasos Catalufos...???

Valoració:-4menosmas
Per mallorquin, fa mes de 6 anys

Pancatalanismo = Fascismo educativo

Valoració:-1menosmas
Per arg, fa mes de 6 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:6menosmas
Per Biodramina, fa mes de 6 anys

El poder de convocatoria del SEPC es abrumador, como se puede apreciar en la imagen.
Sinceramente, para poner eso, no pongáis nada, porque quedáis un poco.....cómo diría yo....como el culo.

Valoració:-1menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

El alopécico con perilla y camisa hawaiana es un infiltrado, posiblemente de la Asociación de Estudiantes Libres. Fijaros que no tiene nada que ver con el resto, de aspecto sucio, antipático, y anodino
Es imposible que alguien tan gracioso sea pancatalanista

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 6 anys

"Les estudiants"? I què hi fan "els" que s'hi retraten? Però què passa amb els estudiants que es mostren tan curts com més pseudoprogressistes volen semblar forçant el llenguatge? Això sí que és una violació en tota la regla. De veres, avorriu.

Valoració:5menosmas
Per MALLORCA, fa mes de 6 anys

ARRUIX CATALANISTES DE SA NOSTRA UNIVERSITAT

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris