algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

L'Assemblea de Docents se suma al 14-M

L’Assemblea de Docents s’ha sumat a l’onada de suport a la vaga d’estudiants convocada per aquest dijous. En un breu comunicat l’Assemblea crida el professorat «a vetllar pel compliment del dret de vaga, com a resposta a la convocatòria feta pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)».

Segons els docents, «el malestar que produeixen les agressives polítiques educatives dels governs espanyol i balear no es pot amagar». Afirmen que el futur del jovent està en entredit amb una política educativa que «és mancada de beques mentre apuja les taxes i afavoreix la mercantilització dels ensenyaments universitaris en detriment de l'adjectiu ‘públic’ de la Universitat».

El dijous 7 de maig passat el col·lectiu acordava en l’Assemblea donar suport a l’acció i avui han volgut confirmar el seu suport. Els docents justifiquen l’aturada per tal de reivindicar una educació digna i de qualitat i poder fer visible alhora la «sordesa» amb la qual s’imposen les actuals polítiques educatives.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 5 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per mallorquí, fa mes de 5 anys

Arruix Assemblea de pancatalanistes!

Salvem sa nostra escola!

Valoració:-4menosmas
Per Por, fa mes de 5 anys

ASSEMBLEA PER FAVOR

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris