cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

Mar Blava denuncia el Govern espanyol davant Europa per la tramitació de les prospeccions

Segons Mar Blava, l'Estat ha ignorat de manera deliberada l'exercici formal de planificació i programació d'hidrocarburs i amb això, la seva avaluació ambiental estratègica dels efectes sobre el medi ambient

L'Aliança Mar Blava ha registrat una queixa davant la Comissió Europea per la vulneració del Dret comunitari per part del Govern d'Espanya en la tramitació ambiental dels projectes de prospeccions petrolieres.

Segons han assenyalat en un comunicat, els fets denunciats es deuen a l'actuació del Govern en la gestió de les autoritzacions d'operacions relacionades amb el petroli i el gas a la part espanyola de la subregió marina de la Mediterrània Occidental.

Segons l'opinió de Mar Blava, l'Estat ha ignorat de manera deliberada l'exercici formal de planificació i programació d'hidrocarburs i amb això, la seva avaluació ambiental estratègica dels efectes sobre el medi ambient.

Així, han reiterat l'incompliment de diverses normes, com l'article 6.3 de la Directriu 92/43 / CE del Consell, de 21 de maig de 1992, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres, «en no haver sotmès el Programa d'Exploracions acumulades i el Programa Comú d'Exploració de Cairn Energy en el golf de València a un procés d'avaluació ambiental abans de la seva adopció», segons han dit.

Entre d'altres, també haurien vulnerat els articles 2 i 3 de la Directriu 2001/42 / CE del Parlament Europeu i del Consell, de 27 de juny de 2001, relativa a l'avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris