algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El Círculo Balear denuncia la vaga educativa del 19-M

L'entitat nacionalista espanyola Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB) ha registrat aquest dilluns dematí una denúncia contra els convocants de la jornada de vaga per l'educació anunciada per al proper 19 de maig per «abusiva i il·legal».

Mitjançant el registre davant la Delegació del Govern, se sol·licita a l'administració competent, la Conselleria d'Educació del Govern, que suspengui la convocatòria de vaga «pel seu caràcter polític i de boicot a les proves d'avaluació a primària previstes per la LOMQE i que es desenvoluparan aquest dia 19».

La denúncia es presenta contra els membres convocants de l'Assemblea de Docents, i també contra els «sindicats nacionalistes» CCOO i l'STEI.

En un comunicat enviat per FNCB s'explica que s'inclou els sindicats «a causa de la situació jurídica confusa en la qual ens trobam», ja que, segons l'associació que presideix Jorge Campos, «aquesta jornada de vaga es convoca per aquestes organitzacions en el context d'una vaga indefinida convocada el 2013 amb diferents aturades en l'educació durant aquests anys, sense que encara s'hagi desconvocat».

Segons diuen, la denúncia es presenta «per salvaguardar els drets de les famílies que segueixen desemparades davant la condescendència de la consellera d'Educació Núria Riera amb els convocants».

La FNCB relata que, tal com recull el Decret 17/1977, «les vagues abusives són aquelles que no respecten la proporcionalitat entre els mitjans emprats i els objectius a aconseguir, causant danys, que en aquest cas poden ser molt greus perquè perjudiquen els alumnes de primària que no podran avaluar-se de les proves previstes per la llei LOMQE, però també els de tots els cursos abans dels exàmens de final de curs, tan importants, per exemple, per a Batxillerat».

Els nacionalistes espanyols insisteixen que «és abusiu que un servei fonamental com és l'educació dugui gairebé dos anys amb aturades».

«Té com a finalitat incidir en els resultats electorals»
Els serveis jurídics de la FNCB també consideren que es tracta d'una vaga il·legal pel seu caràcter polític i asseguren que convocar una jornada de vaga «a cinc dies d'unes eleccions per l'aplicació d'una llei, la LOMQE, que fa un any i mig que s'ha aprovat, té com a finalitat incidir en els resultats electorals. No es reivindiquen drets laborals».

Campos conclou: «Al sector docent nacionalista, i les associacions de pares satèl·lits, no els importa el perjudici que poden ocasionar als alumnes. El seu únic objectiu és aconseguir desgastar el govern de José Ramón Bauzá perquè, després de les eleccions del 24 de maig, governin els que defensen la política educativa d'aquests sectors extremistes: PSOE, PODEM i independentistes».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 6 anys

Gràcies, CB!!!

Els pancas renegats, que lladrin

Valoració:0menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 6 anys

Que és el Círculo Balear? Qui són el Cículo Balear? Quants són al Círculo Balear? Quina experiència té el Círculo Balear? Quina educació ha rebut el Círculo Balear? Quina cultura té el Círculo Balear?...
I per això perdem tant de temps! Cal no perdre el temps amb persones (poques i sense nivell de res) d'aquesta tessitura. Anem per feina i sobretot anem a votar amb seny que aquestes Illes s'ho mereixen.

Valoració:2menosmas
Per Arruix!, fa mes de 6 anys

Pobre Circoculo!
I encara no sap el que li ve al damunt...!
I és tan beneit que fa la feina bruta per qui no vol donar cara... Els que tiren la pedra i amaguen la mà.
Però tots ja sabem qui hi ha al darrere.

Valoració:2menosmas
Per MAVT, fa mes de 6 anys

Això no és notícia.

Valoració:-1menosmas
Per Molt bona, Quiyo!, fa mes de 6 anys

Un 10, Quiyo!
Posem el feixistum foraster davant un mirall!
Apliquem al seu idioma les quimeres que ells voldrien imposar al nostre! Les mateixes, ni més ni manco.

Valoració:5menosmas
Per Quiyo, fa mes de 6 anys

Ara traduït a l'andalús per a Ley y orden,
fa devers 15 hores

A la viḥt·ta de tanto ḥandú y reberde que se pasan pó e forro la leyes, con la complisi'á de tándem Riera-Vera, no me extraña que la e'ucasión en Baleare haya arcanza'o la cota eḥt·tratóferica de inmundisia que ha arcanza'o: lo primero 'n abandono eḥc·colá y de lo úrtimo 'n nivé aca'émico tá como ateḥt·tiguan lo informe PISA.

Al finá lo padre que se interesen un poco pó su hijo huirán deḥp·pavori'o de la pública yenando la conserta'a y la priva'as, que se eḥt·tán frotando ya la mano con e éxo'o que se avesina.

Y si a eḥt·to aña'imo un tersé Pacte de Progres que de rienda suerta a eḥt·to desaprensivos, no va a que'á na'ie 'n la enseñanza pública. Pobre alumnos, ¿qué han hecho para meresé eḥt·te caḥt·tigo?

Lo padre eḥt·tán haḥt·ta e ḥorro de la apimas, fapas, ḥt·teis, asambleas. Lo que pasa e que tienen mie'o de eḥt·to fanáticos. Eḥp·pero que lo paguen en la uḥn·nas.

Valoració:5menosmas
Per Culo balear, fa mes de 6 anys

El cirCULo tot lo dia denunciant...

Valoració:5menosmas
Per Quiyo, fa mes de 6 anys

basta ya, fa devers 14 hores. T'ho he traduït en el teu dialecte.

A lo fassiḥt·ta procatalane lo único que le preocupa e foicoteá y no cumplí la ley, para seguí con lo que eyo yaman normali'á que no e má que la imposisión en la aulas, pero ya somo mucho que no eḥt·tamo acompleja'o para cambiá e régimen e'ucativo corporativiḥt·ta exiḥt·tente.

Valoració:6menosmas
Per Pep, fa mes de 6 anys

Tranquils, això mo passa el sedàs d'un jutjat. Es recolzen en un decret preconstitucional.

Però no són ells que sempre retreuen la seva constitució? Qué passa ara?

Valoració:23menosmas
Per basta ya, fa mes de 6 anys

A los fascistas procatalanes lo único que le preocupa es boicotear y no cumplir la ley, para seguir con lo que ellos llaman normalidad que no es más que la imposición en las aulas, pero ya somos muchos que no estamos acomplejados para cambiar el régimen educativo corporativista existente.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris