algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Se celebra la darrera Assemblea de Docents de la legislatura

Aquest dijous ha tingut lloc la darrera Assemblea de Docents de Mallorca de la legislatura. El conflicte educatiu ha perdurat des de la creació de l’Assemblea (fa dos anys) i actualment encara es regeneren nous fronts oberts entre els docents i l’Administració.

Els dies 19 i 20 de maig arriba l’aplicació de la LOMQE als alumnes de 3r de primària unida a nous currículums previstos per secundària i batxillerat. I aquesta nova llei ha estat enviada al Tribunal Consultiu a l’espera de dictamen, després de ser rebutjada prèviament pel Consell Escolar de les Illes Balears.

Des del col·lectiu docent es considera que ha arribat el moment d’organitzar la resposta, i precisament en aquesta Assemblea es tractaran les maniobres a seguir per tal d’oferir el seu rebuig a la llei educativa. A més, els docents no descarten la possibilitat de convocar una vaga.

La reunió es duu a terme la mateixa setmana on s’ha presentat el Pacte Educatiu, document que també ha estat ratificat per l’Assamblea. Per això la trobada programada servirà també per informar sobre les conseqüències d’aquest Pacte.

A principis del 2013 es constituïa una Assemblea de Docents per tal d’oposar-se a les polítiques educatives del Govern Balear i per reclamar una millora de l’educació pública. Dos anys més tard, i després de vagues indefinides i manifestacions històriques, l’entitat amplia el seu espai de protesta i es manté ferma en les reivindicacions. Una lluita que, segons afirmen, seguirà activa sigui quin sigui el resultat de les pròximes eleccions autonòmiques.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris