algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

MÉS es compromet a establir una renda garantida de 500 euros per a les famílies sense ingressos

La coalició ecosobirantista ha presentat aquest dimecres la seva proposta econòmica davant representants i emprenedors de camps molt diversos

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres les propostes programàtiques en matèria d’economia davant representants i emprenedors de camps molt diversos, que van des de la indústria, les empreses tecnològiques, el sector agroalimentari, la construcció, el sector química-farmàcia, el comerç, la restauració, l'agroturisme o les assessories, entre d’altres.

El candidat de la formació ecosobiranista a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha fet un breu diagnòstic de la situació econòmica del país, de la qual n’ha destacat diverses «debilitats». Entre d’altres, Barceló ha criticat que «certs empresaris tenen una manca total d’una mínima ètica. Només centrats a abaixar costos i vendre car». També ha volgut destacar com a negativa una «economia poc equilibrada amb tres sectors massa grans: turisme, construcció i serveis immobiliaris» i els 130.000 aturats a les Balears, el 23% de la població activa, segons l’EPA, com també «la desigualtat social i la manca total d’inversions públiques, espoliació fiscal i no reconeixement dels costos d’insularitat».

Posteriorment Barceló ha exposat els eixos de la proposta econòmica de MÉS per Mallorca, que ha resumit en un decàleg per aconseguir un canvi de model econòmic. Les deu propostes que fa la formació van des de l’impuls a noves empreses, la consolidació de les existents i donar ajudes a l’exportació de productes com ho permeten fer els fons europeus.

Altres propostes en matèria econòmica que fa la coalició impliquen millorar la formació professional especialitzada o impulsar cursos per aprendre a fer els oficis tradicionals. Apostar per l’economia del coneixement, fer costat al teixit comercial, articular l’oferta turística dels centenars de petits agents turístics, la preparació i formació dels agents econòmics dedicats al turisme i aplicar una taxa de reinversió turística per a la millora de la destinació i el medi ambient.

Pel que fa a la gestió aeroportuària MÉS proposa cogestionar, entre Govern i AENA, l’aeroport de Palma per tal de participar activament de les decisions que l’afectin. Barceló, a més ha assegurat que amb aquesta fórmula Mallorca tindria un aeroport més autònom i més compromès amb el territori. A més d’aquestes mesures en matèria turística, la formació es compromet a establir una renda garantida de 500 € per a les famílies sense ingressos.

Per últim Barceló ha assegurat que «pactarem només amb els partits que es comprometin a millorar el finançament de les Illes Balears i la gestió pròpia dels nostres aeroports». Diu que «després de 38 anys de democràcia, cada any, els diputats de PP i PSOE a Madrid, voten al Congrés i al Senat pressuposts que castiguen sistemàticament els ciutadans de les Illes Balears. Això s’ha d’haver acabat». Senzillament, ha dit, «volem decidir sobre com gastam els nostres impostos. I això ho aconseguirem perquè només pactarem amb aquells que es comprometin a millorar el finançament de les Illes Balears: que votin aquí i a Madrid en favor dels ciutadans de les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Els ladins mos roben", fa mes de 6 anys

La Renda Bàsica ja existeix i ès superior a uns 4.000 euros anuals per individu, lo que passa ès que uns reben més de 18.000 euros i altres no reben res.

Lo que se ha de demanar ès el repartiment de les despeses socials siguin iguals per individu.

Si a qualque individu li sobra sempre pot donar una part a qui no li basta, això se diu solidaritat.

No se ha de permetre que siguin els polítics els qui facin el repartiment.

Valoració:0menosmas
Per "Els ladins mos roben", fa mes de 6 anys

Les despeses socials han de esser iguals per tothom.
Si se disposa de 1200 milions de euros a l'any per a despeses socials, se han de repartir individidualment. Així una família de tres individus rebria tres, i un individu rebria ú.

També els impostos han de esser proporcionals, amb el mateix coeficient, per exemple si el coeficient ès del 33'33%, aquests 1200 milions repartits se recuperen 400 milions en imposts.

Valoració:0menosmas
Per deveres, fa mes de 6 anys

Qui estima qualsevol racó dels Paisos catalans no vota mai PP, C´s, ni PSOE. Tan sols vota partits sobiranistes.

Valoració:1menosmas
Per mallorqui, fa mes de 6 anys

Qui estima Mallorca no vota partits pancatalanistes

Valoració:-10menosmas
Per Nito, fa mes de 6 anys

Del que es tracta d'aconseguir una renda bàsica universal. La proposta de Més no resoldria res que no estigui resolt ara.

Valoració:0menosmas
Per Herba de la bona, fa mes de 6 anys

Aquests de MES que fumen? D'on treureu aquests doblers? Populisme barato.

Valoració:-4menosmas
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 6 anys

L'espoli fiscal aquesta és la clau, acabam amb l'expoliació de Madrid i gestionam els nostres doblers així podrem millorar i acabar amb la desigualtat social i la manca total d’inversions.

Votam partits d'aqui en benefici nostre! Si ets d'esquerres i estimes les Illes Balears vota MÉS per Mallorca i si ets de centre o dreta i estimes les Illes Balears vota EL PI però votam partits d'aquí!

Valoració:13menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Un bon programa econòmic.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris