nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Darrer crit de la legislatura en defensa dels desnonats

L’Ajuntament de Palma rebia de nou enfront de la seva façana la concentració dels membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipotèca, els quals han visitat el consistori palmesà per darrer cop en aquesta legislatura. La seva visita ha mantingut la mateixa línia crítica que les anteriors. Des de la PAH s’ha volgut denunciar el frau que suposen les mesures adoptades pel Govern davant la crisi. Un conflicte que, segons la Plataforma, «encara augmenta i que el 2014 pràcticament arribava fins al mig milió de desnonaments». I tot això passava el mateix dia que la Comissió Europea avisava que obrirà un procediment d'infracció contra l’Estat espanyol si no modifica la Llei hipotecària i l'adapta a la legislació de la Unió Europea.

En la darrera intervenció de la PAH al ple dirigit per Mateu Isern, s’ha recordat el tercer aniversari d’una llei que no s’està complint. Fa tres anys s’aprovava el Reial Decret Llei 6/2012 amb l’adhesió de més del 90% de les entitats bancàries. En el document legislatiu, conegut com el ‘Codi de les Bones Pràctiques Bancàries’, s’hi recull l’obligació de donar-ho a conèixer i oferir-ho lo a qualsevol persona que manifesti dificultats per tal de fer front al pagament de la seva hipoteca.

La PAH denuncia l’incompliment d’aquesta Llei, ja que «no s’ofereix i fins i tot moltes oficines bancàries no en coneixen la seva existència». A més, des de la Plataforma s’acusa a les mateixes entitats de vendre productes financers que no solucionen el problema, amb un gran cost, inflant el deute i en poc temps perjudicant la ja deteriorada situació econòmica i social de les persones i famílies que no poden pagar la hipoteca.

Segons Àngela Pons, portaveu de la PAH, «moltíssimes de les famílies que han estat desnonades des del 9 de març de 2012 i que a més han quedat amb deute haurien pogut mantenir la seva llar o bé optar per la dació en pagament. Però les entitats bancàries els hi han negat aquesta segona oportunitat».

Precisament algunes de les entitats que més incompleixen l’esmentada Llei són les mateixes que han costat més diners a l’Estat espanyol per tal de rescatar-les. Com és el cas de Bankia a l’Estat espanyol i BMN-Sa Nostra a les Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per L' amo de l cafè, fa mes de 6 anys

La darrera vé d' Andalussïa. Susana Diaz ha contactat per governar amb Podemos i aquests darrers han posat la condició, de no treballar amb cap banc que desnoni persones de les seves cases. Això a la catòlica Susana no li ha parescut bé pel que s' ha romput la negociació. Ara es reunirà amb Ciudadanos i no li ha posat aquest emperò i pareix que arribaràn a un acord. Pobres andslussos! Però amb aquestes fetes, ja saben un poc més qui és qui.

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

No podem oblidar-nos de les persones que cada dia, son desnonades pels bancs. És un crim, una injustícia i a qualsevol ens pot passar, encara que la nostra vivenda no tengui cap hipoteca. Bastaria no poder fer front a un prèstec personal o bé que una administració ens expropii la vivenda per un ús públic i ens dóni com a justipreu el valor cadastral del nostro inmoble. Espanya és una nació perillosa.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris