cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

MÉS proposa estudiar la creació d’una companyia aèria pròpia

Biel Barceló: «Com ja fan altres illes, seria l’instrument per allargar la temporada turística i per obrir-nos a altres mercats emissors»

MÉS per Mallorca considera que les Balears, com la majoria d'illes turístiques (Malta, Canàries, Còrsega...), mereix tenir una companyia aèria pròpia amb suport públic.

Els ecosobiranistes argumenten que som un arxipèlag i que, per tant, no hi ha alternativa als avions i aeroports, per la qual cosa «les campanyes de promoció turística no tenen cap efecte si no tenim vols directes durant més mesos a l'any». En aquest sentit consideren que no es pot anar «contra els nous hàbits de viatge de tot el món: els consumidors viatgen més vegades a l’any, però fa les escapades més curtes i amb menys pressupost: el públic podrà venir a fer una escapada d’un cap de setmana llarg si hi ha vols directes». I és que, ara per ara, «el públic no es pot permetre (per temps i pressupost) fer escala Barcelona o Madrid per una escapada de pocs dies».

MÉS per Mallorca creu que l’oferta que fa la companyia aèria pròpia acaba generant una demanda entre el públic de nous mercats emissors i això «atreu les companyies privades a oferir aquestes rutes, tal com ja ocorre en altres destinacions amb companyia aèria pròpia».

Finançament

Tot i que afirmen que encara és prest per saber quin capital seria necessari, ressalten que les companyies analitzades tenen un pressupost anual entre 100 milions d’euros (Air Corsica) i 230 (Air Malta). Com a possibles fonts d'ingressos, però, recorden que  «només l’aeroport de Son Sant Joan té un moviment anual de més de 22 milions de passatgers i que els tres aeroports de les Illes Balears tengueren un benefici anual de més de 180 milions d’euros».

MÉS per Mallorca considera imprescindible, en qualsevol cas, que la nova companyia aèria tengui capital mixt: capital públic (mai superior al 50%) i privat (grups hotelers, bancs i altres petits inversors privats).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per joanet, fa mes de 6 anys

Els mallorquins hem de comandar a ca nostra, mai els catalufos

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 6 anys

Els mallorquins hem de comandar a ca nostra.

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Sí, perquè acabi passant com a Spanair: quan la Generalitat ho trobi convenient per als seus interessos (contraposats als nostres) se'n du la seu i l'estratègia a Barcelona, fa traslladar (o acomiadar) els treballadors, i en pocs anys tot tancat i tothom al carrer... La metàfora perfecte dels vostres PPCC.

Valoració:-7menosmas
Per Myotragus, fa mes de 6 anys

Yo creo que un AVE Palma-Marratxí estaría mejor, però.
Mos podría llevar a la Fira del Fang.

Valoració:0menosmas
Per Pepon, fa mes de 6 anys

Podemos construir un AVE que una las Islas. Lo propondre en la próxima asamblea del MES idiota!! je.je.

Valoració:0menosmas
Per mallorquin, fa mes de 6 anys

Hola.
Me importa poco lo que proponga esta gente, pero la foto es sencillamente genial

Valoració:0menosmas
Per un d'aquí, fa mes de 6 anys

Necessitam un pont aeri amb Barcelona i amb Madrid, amb una freqüència d'una hora i mitja i a pagar abans de pujar a l'avió. Com un AVE. És ridícul haver-ho de demanar, bé els de l'última colonia del gran imperi espanyol estem acostumats a demanar al gran senyor de Madrid

Valoració:4menosmas
Per L' amo del cafè, fa mes de 6 anys

La creació d' una policia autonòmica és una altra necessitat, perque tothom estigui més protegit, sobre tot del vandalisme i terrorisme d' extrema dreta.

Valoració:5menosmas
Per Milenium, fa mes de 6 anys

...i una Agència Tributària, i una Seguretat Social, i una Policia Autonòmica, i un Banc Públic Balear, i una Agència d'Inserció Laboral, i les estructures de gestió polítiques, econòmiques i socials pròpies d'un (NOU!) estat...i sortir pitant...ja sabeu d'on.

Valoració:11menosmas
Per otro, fa mes de 6 anys

Si, ponemos a Gabrielito de azafato y al otro de mozo maletas...ya te digo

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris