algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

El PSIB signa el decàleg de l'OCB

Aquest dimecres la candidata a presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el candidat socialista a la presidència del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, han signat, amb el president de l'OCB, Jaume Mateu, el decàleg en matèria lingüística de l'entitat.

El decàleg conté propostes en defensa de la llengua i la cultura catalanes centrades, bàsicament, a recuperar gran part del que s'ha perdut en aquests quatre anys de govern del PP.

En aquest sentit, els candidats del PSIB-PSOE i el president de l'OCB han coincidit que el PP ha creat problemes on no n'hi havia durant aquesta legislatura, especialment en l'àmbit educatiu i lingüístic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa mes de 6 anys

@oriol

Idò, i com et penses que el PSOE va representar es poble? Exacte, defensant (com a mínim de boqueta) es drets més elementals. Entre aquests, es dret a s'autodeterminació i es drets lingüístics. Que no estàs agust amb sa idea que sa llengua autòctona de Mallorca sigui sa catalana? què hi fas idò? prémer perquè desaparegui i així compaginar sa teua catalanofòbia amb sa realitat lingüística? Quina barra! I tu et vols entendre amb gent de bé? Es teu futur és de palmero des mafiosos que te fan sa vida impossible, no hi ha res més.

Però el PSOE, com tot allò que requereix guanyar a les Espanyes, acabà renunciant a pràcticament tot allò que era just i era bo. I em fa pensar molt en s'evolució de Podem: tot d'una havien de defensar a ultrança els drets humans. A poc a poc, però, fent comptes, n'han anat deixant enrere. Tot allò que pot restar vots a s'electorat supremacista espanyol, es va deixant en mans "de lo que quiera la mayoría". I ja sabem on acaben ses minories dins baix sa tirania de sa majoria... Així obren sa porta a què, en pro de sa democràcia, es català i els autòctons tengui un tractament més denigrant justament allà on més s'ha de reivindicar i prestigiar. Ja diuen que rallar català només pot ser un deure moral. Per què no pot ser un deure únicament moral rallar castellà a Zamora? Per què no pot ser un deure únicament moral ser un polític o un empresari honrat? No hi ha defensa de sa justícia aquí, sinó mercadeig electoral.

Què hem de dir del PSIB? Moltes firmes, molt bones intencions, però tot queda a sa superficialitat. D'estètica en tenen molta, però canvis estructurals per solucionar realment es problemes, poca cosa. Són tan grans que poden defensar decàlegs com aquest, sa llei de normalització lingüística, etc, però després t'imposen un portaveu del govern que ralla tal com si representés es govern d'Extremadura. Quina comoditat ser un espanyol de l'España nacional!! No t'hagis d'integrar per representar ni tan sols es gobierno rekional! Quina joia anar pel món amb llengües que es defensen totes soles!

Jo personalment no gastaria un duro més en política lingüística. Què faria? Molt senzill: donar a ses llengües es mateix tractament legal que es dóna a ses comunitats d'arrel castellana. Així, per viure tranquil·lament, sense polititzacions de sa llengua i altres històries per no dormir, hauríem de gastar tants doblers com en gasten a Albacete. I no me consta que hi hagi conflicte lingüístic a Albacete. Per què no ho copiam i ja està?? Ah, ja ho sé, és que vivim en un país de majoria supremacista, on només es castellà es pot tractar amb naturalitat com a llengua autòctona.

Tots aquests decàlegs i altres impuls i defenses de llengües pròpies diferents de sa castellana no són més que tiretes col·locades suaument damunt d'un trau que requereix punts. Fan mal gastar i tots sabem que no acaben de curar res.

Valoració:0menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 6 anys

I l'únic president del Parlament que tampoc s'expressa en català: n'Antonio Diéguez.

Valoració:1menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 6 anys

Per firmar que no quedi.

Na Francina firmaria qualsevol cosa.

Que cumpleixi es una altra qüestiö.

Amb el govern del PSOE i PSM varem tenir l'únic portaveu del govern que no xerrava català: na Nájera.

Valoració:0menosmas
Per memoria historica, fa mes de 6 anys

El TSJB ha avalado la decisión de Maria Salom de anular dos subvenciones que Francina Armengol, con su política de tierra quemada antes de perder las elecciones de 2011, había concedido a dedo a la OCB. El alto tribunal considera que una resolución «no crea derecho alguno mientras no se haya notificado la concesión de resolución», por mucho que la sociedad pancatalanista se hubiera ya gastado el dinero que iba a recibir. Está claro que dicha entidad estaba muy mal acostumbrada tras recibir cerca de un millón de euros de la nacionalista Armengol, la misma que simultáneamente dejaba sin pagar a los proveedores del Consell. Consciente de que iba a perder las elecciones, incluso después de perderlas, Armengol se apresuró a regar a las organizaciones afines para facilitarles la travesía en el desierto que se les avecinaba. Nada más lógico por tanto que la OCB se haya convertido en uno de los principales arietes contra los ejecutivos del PP. La gran asignatura pendiente es exigir a la OCB más transparencia en sus cuentas y que justifique todas y cada una de las subvenciones recibidas. Si la Obra admite ante el juez que ya se había gastado parte de estas ayudas, ¿cómo se las ha arreglado? ¿Está endeudada hasta las cejas o acaso goza del favor de patrocinadores foráneos que apuntan hacia Cataluña? Los ciudadanos de Baleares tenemos derecho a saber cómo se financia una entidad semipública que todavía se llama «balear».

Valoració:2menosmas
Per emigrante, fa mes de 6 anys

Firma Armengol.
No sea cosa que a la hora de pactar, los dejen afuera

Valoració:0menosmas
Per pepet, fa mes de 6 anys

Llavors vos podeu anar a cercar es vot a Son Gotleu i a Son Banya que es on teniu mes votants. Francineta, reina meva, i que hi vas de errade de comptes.

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

No son una bicoca, però amb el PSOE els ciutadàns vivim més tranquils. I si a vegades s' en han duit, altres vegades també han donat i no com el PP, que s' en ho duu tot i no deixa rès.

Valoració:3menosmas
Per Biodramina, fa mes de 6 anys

Una de bravas!

Valoració:0menosmas
Per oriol, fa mes de 6 anys

Repugnante. Los ciudadanos no nos merecemos que gobierne esta basura ideológica. Tenemos que informar al resto de españoles para que vean en que se ha convertido el PSOE., un partido de arrastrados que se aferran a la vileza nazionalista para intentar pescar votos de miseria. Fracasaran, PODEMOS darles la patada definitiva. Tenemos derecho a decidir sobre todas las cosas!!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris