algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Bauzá s'excusa en «un sistema de finançament injust» davant l'incompliment del dèficit

L'oposició l'acusa de no haver aconseguit res de l'Estat a favor de les Balears

En concret, ha ressenyat que mentre que els ingressos que gestiona el Govern van augmentar l'any passat un 17% respecte de 2013 (95.800.000 més), els ingressos procedents del finançament estatal van caure un 3,2% (63 milions menys).

El 2014, ha continuat, el Govern va decidir un augment de la despesa pública de 90 milions: 25.800.000 en educació; 38,4 en salut i 39 milions del sistema de finançament dels consells insulars.

Bauzá ha reivindicat avui a la Cambra legislativa la «política d'equilibri» dels comptes públics desenvolupada pel seu executiu durant aquesta legislatura davant de la «despesa descontrolada» del Govern del Pacte de Progrés entre els anys 2007 i 2011.

El president balear ha comparegut avui a petició pròpia al Parlament per donar compte de l’incompliment del dèficit balear l'any 2014, que va ser de l'1,71% del PIB quan el límit fixat pel Govern central a les comunitats autònomes era de l'1%.

Per part seva, els portaveus del PSIB-PSOE i de MÉS al Parlament, Francina Armengol i Biel Barceló, han coincidit avui a acusar Bauzá de causar «moltíssim dolor» a la població, sobretot als «més febles», per la seva «obsessió» per controlar el dèficit públic i per les retallades.

Més de 9.000 milions d'euros de dèficit

Tot i això, el Govern del PP conclourà aquesta legislatura amb un «dèficit estratosfèric» de 9.000 milions d'euros, han lamentat.

La cap de l'oposició, la socialista Francina Armengol, ha mantingut que Bauzá ha estat el «president que menys ha aconseguit per a les Illes Balears i els seus ciutadans», i li ha retret que hagi governat «des de la prepotència, l'autoritarisme, la supèrbia i la manca de diàleg».

De manera especial ha lamentat que el president no hagi aconseguit «res» de l'Estat en favor de les Balears, tot i que tant a les illes com a Madrid han governat el PP amb sengles majories absolutes durant aquesta legislatura.

Per part de MÉS, Barceló ha dit que Bauzá ha «fracassat» en els seus propòsits de controlar el dèficit i de millorar el finançament autonòmic, mentre que ha estat el «campió» del dèficit i les retallades, de manera especial en sanitat, educació i serveis socials.
COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maggy2, fa mes de 6 anys

NI té vergonya ni sap on cercar-la

Valoració:3menosmas
Per Vamos a hacer lo que vamos a hacer: un desastre, fa mes de 6 anys

Excuses? No. El que hauria de fer és donar cara i admetre que no en sap. El PP només serveix per fer funcionar les seves butxaques. Mirau si no Matas, De Santos i el cas encara fresc des Rato. Quants d´altres estan encara per caure?
Si necessita excuses és que NO VA FER EL QUE LI PERTOCAVA!

Valoració:3menosmas
Per No ho trobau?, fa mes de 6 anys

Vaja! I que ens ha mentit? I que no era un superheroi que ho havia d´arreglar tot?
Vaja, vaja! No n´ha sabut? Idò no serveix.
No el tornem a votar perquè estar com estam i omplir-li les butxaques no ens convés gens.

Valoració:13menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys


I aquest "señorito", parlava de l'herència rebuda ?, fins al punt d'arribar a fer oi.
" vivir para ver".

Valoració:12menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 6 anys

Ja ho vaig dir publicament fa més de 3 anys. Bauzá ets un inútil!!!

Valoració:21menosmas
Per José, fa mes de 6 anys

Si gastas más de lo que tienes, creas déficit que en condiciones normales debes pedir al banco. En mi casa pasa así. Si Bauzá ha gastado más de lo que podía, la culpa es sólo suya.
Además, es una vergüenza que al principio hacían bandera de que el recorte de algunos gastos era para contener el déficit i finalmente no ha sido así. Han gastado en lo que han querido. Una gestión nefasta.

Valoració:27menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 6 anys

L'any 2009 es va aprovar, governant el PSOE de Zapatero el sistema de finançament autonómic actualment vigent.

Les Comunitats del PP es varen abstenir. Les del PSOE varen votar a favor

"Baleares ha asegurado que su comunidad es de las más beneficiadas. El consejero de Economía, Hacienda e Innovación balear, Carles Manera, ha dado su apoyo porque garantiza que se situará en la media estatal de financiación per cápita."

I ara resulta, segons Armengol i Barceló, integrant d'aquell govern balear, que la culpa es de ......

Bauzà?

Alguns encara tenim memòria.

Valoració:-19menosmas
Per i a damunt retallades, fa mes de 6 anys

Sr. Bauzá i vosté que ha fet per millorar el finançament?
Res o casi res , perque aquestes dades deixen una situació de fallida a la nostra comunitat..........., vaja una herencia pels que han d´agafar el poder

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris